avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare

o firma doreste sa isi trimita angajatii sa lucreze un an de zile intr-o alta localitate. cum trebuie sa procedeze? are acordul salariatilor.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:01, 10 Noiembrie 2011
Avand acordul scris al salariatilor, puteti face acte aditionale de schimbare a locului de munca actual in localitatea respectiva.
Peste un an faceti la fel, cu revenirea la locul de munca initial.

Parerea mea e ca nu are legatura cu delegarea. Cititi si dvs. articolele din CM cu privire la delegare:
" ART. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de cãtre angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncã decât cel prevãzut în contractul individual de muncã.
(2) Pe durata delegãrii, respectiv a detaşãrii, salariatul îşi pãstreazã funcţia şi toate celelalte drepturi prevãzute în contractul individual de muncã.
ART. 43
Delegarea reprezintã exercitarea temporarã, din dispoziţia angajatorului, de cãtre salariat, a unor lucrãri sau sarcini corespunzãtoare atribuţiilor de serviciu în afara locului sãu de muncã.
ART. 44
(1) Delegarea poate fi dispusã pentru o perioadã de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegãrii nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinarã a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevãzute de lege sau de contractul colectiv de muncã aplicabil."

Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu deplasarea si cazarea coana mare coana mare Am un agent de vanzari la Cluj, l-am chemat la o sedinta la sediul social in Ploiesti, am dreptul sa-i decontez aceste cheltuieli ??? (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)