avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA conventie evitare dubla impunere RO-SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

conventie evitare dubla impunere RO-SUA

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti ce am de facut in situatia urmatoare:
Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din SUA , ca ei sa-mi efectueze studiu de piata si sa-mi caute clienti pentru vinzarea pe piata sua a produselor mele fabricate in ro.
Intrebare:
1. factura primita de mine o inregistrez cu taxare inversa??
2.Cine trebuie sa achite impozitul pe venitul obtinut de persoana nerezidenta si in ce tara se achita aceasta?
3.Care este procentul care trebuie platit din valoarea facturii ? ( 16% sau 10% sau alta?)
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Contract de servicii sua enipohl enipohl Va rog sa i-mi spuneti daca o firma din SUA care i-mi presteaza un serviciu de conspectare piata si cautare de clienti pe piata extracomunitara, pentru ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal tva patrichi patrichi exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata ... (vezi toată discuția)
Impozit venit nerezidenti carsim4 carsim4 Pers juridica romana inreg in scopuri TVA incheie contract de comision cu pers juridica din Germania inreg in scopuri TVA pt reprezentare in relatia cu o ... (vezi toată discuția)