avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de servicii SUA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de servicii SUA

Va rog sa i-mi spuneti daca o firma din SUA care i-mi presteaza un serviciu de conspectare piata si cautare de clienti pe piata extracomunitara, pentru desfacerea produselor fabricate de firma din romania :
1. Cum inregistrez factura primita (fara TVA sau Taxare Inversa)?
2. Sunt obligata sa inregistrez la finante contractul de prestari servicii incheiat?
3. Am de platit impozit in Romania sau SUA?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: enipohl , utilizator 12:35, 11 Iunie 2010
am si eu aceiasi situatie. dc stie cine ceva pls help!

multumesc
din pacate inca nu am o certitudine ce avem de facut, dar la finante la dep.consiliere juridica mi-au spus ca fact se inreg cu taxare inversa, contractul nu se inreg la finante.
Partea grea este cu evitarea dublei impozitari si anume:
1.trebuie sa primesti de la firma din sua un "certificat de rezidenta fiscala" care se emite de la organul fiscal de la ei si care atesta ca firma de acolo achita impozitul aferent facturii emise de el acolo in sua.
2. daca nu ai acest certificat tu estii obligata sa achiti la statul nostru cel drag 16% din valoarea facturii impozit profit obtinut de nerezidenti si vei vira in sua valoarea facturii mai putin impozitul pe care ai achitat-o pentru ei.vei trimite chit in sua si tu tii un exemplar.
3.Treb sa citesti si conventia de evitare de dubla impunere intre ro si sua sa vezi ce spune acolo ce cote se achita de catre cine si unde in functie de actele, certificatele pe care le detii.
4.orice factura primita de o firma din ro din intra sau extra comunitar implica totdeauna studierea conventiilor de evit de dublaimpunere intre state , ca sa stii ce ai de factu.
la noi este totul extra complicat,
sper ca team ajutat cu ceva!!
spor la treaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii intra si extracomunitare - tva din 2010? adriana.r adriana.r Sunt PFA, prestez servicii informatice si sunt neplatitor de tva . Voi avea anul acesta clienti si din UE, deci, am inteles dupa noul Cod Fiscal ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidenti? rodia rodia O firma din California imi emite factura (pe care o listez din control panel pt.urmatoarele): 1.gazduire pagina web (hosting) 2.accesare de catre firma mea a ... (vezi toată discuția)
Conventie evitare dubla impunere ro-sua enipohl enipohl Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti ce am de facut in situatia urmatoare: Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din SUA , ca ei sa-mi ... (vezi toată discuția)