avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SERVICII INTRA SI EXTRACOMUNITARE - TVA DIN 2010?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SERVICII INTRA SI EXTRACOMUNITARE - TVA DIN 2010?

Sunt PFA, prestez servicii informatice si sunt neplatitor de tva .
Voi avea anul acesta clienti si din UE, deci, am inteles dupa noul Cod Fiscal ca trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA.
Va rog sa imi spuneti cum voi face factura(cu sau fara tva) si cum se inreg. tva?
1. Prestez servicii catre un beneficiar din UE, platitor de tva? fact. fara tva?
2. Prestez servicii catre un beneficiar din UE, neplatitor de tva? fact. cu tva? si colectez tva, pe care il platesc la Buget?
3.Prestez servicii catre un beneficiar din SUA ? fact. fara tva?
4. Primesc factura de la o firma din UE? taxare inversa? 4426=4427?
5. Primesc factura de la o firma din SUA? taxare inversa? 4426=4427?

Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
adriana.r, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Gherghel , utilizator 18:58, 3 Februarie 2010
1. va inregistrati in scopuri tva conf. art 153^1, alin 1, lit. b)
2. factura obisnuita de neplatitor tva
3. factura obisnuita de neplatitor tva
4. va inregistrati in scopuri tva conf. art 153^1, depinde ce contine factura si depuneti decont special de tva - formular 301
5.depinde ce contine factura, oricum nu puteti face taxare inversa
raspunsul la intrebarea 5 este valabil pentru orice tara extracomunitara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie din ue a unui autoturism nou Munteanu V Munteanu V Am si eu o intrebare:cum se procedeaza cu TVA-ul aferent unei achizitii din UE a unui autoturism nou,achizitie efectuata de 1)firma inregistrata in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)