avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie din UE a unui autoturism nou
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie din UE a unui autoturism nou

Am si eu o intrebare:cum se procedeaza cu TVA-ul aferent unei achizitii din UE a unui autoturism nou,achizitie efectuata de 1)firma inregistrata in scopuri de TVA
2)firma neplatitoare de TVA
Firma neplatitoare de TVA trebuie sa se inregistreze ca platitor de TVA dupa aceasta achizitie?Ce se intampla in cele 2 cazuri?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 21:21, 6 Aprilie 2010
achizitia de mijloace de transport noi este intotdeauna o operatiune taxabila in romania, indiferent de persoana care efectueaza achizitia.
fiind vorba de autoturims, voi considera ca nu face parte din categoria celor exceptate de la art. 145^1 cod fiscal.
firma platitoare nu va efectua taxare inversa si va include tva in costul mijlocului fix.
firma neplatitoare nu este obligata sa se inregistreze in scopuri tva nici cf art. 153 si nici cf art 153^1, fiind vorba de mijloc nou de transport si va plati tva in romania prin depunerea un decont special de taxa (formular 301)
Multumesc jester.
jester a scris:

achizitia de mijloace de transport noi este intotdeauna o operatiune taxabila in romania, indiferent de persoana care efectueaza achizitia.
fiind vorba de autoturims, voi considera ca nu face parte din categoria celor exceptate de la art. 145^1 cod fiscal.
firma platitoare nu va efectua taxare inversa si va include tva in costul mijlocului fix.
firma neplatitoare nu este obligata sa se inregistreze in scopuri tva nici cf art. 153 si nici cf art 153^1, fiind vorba de mijloc nou de transport si va plati tva in romania prin depunerea un decont special de taxa (formular 301)

Am o nelamurire.... Eu stiam ca fac taxare inversa... apoi incarc valoarea masinii cu tva-ul pe care l-am dedus.
2133 = 404
4426 = 4427
2133 = 4426
Rezulta astfel un tva de plata. Gresesc?
e in regula, nu gresiti. se face taxere inversa dar mai departe se include tva in costul de achizitie.
cred ca din graba nu m-am exprimat 100% corect.
merci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie mijloc fix din ue alina1977 alina1977 O firma neplatitoare de tva, dar inregistrata in scopuri de tva pt prestari intracomunitare achizitioneaza un mijloc fix (laptop) din UE. Trebuie platit tva in ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism din germania iondir iondir Doresc sa achizitionez un auto din Germania. Acolo achit contravaloarea lui cu TVA sau fara TVA? Daca se achita cu TVA mai platesc TVA in tara sau care este ... (vezi toată discuția)