avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea unui fost asociat si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea unui fost asociat si administrator

Sotul meu a intrat asociat cu 50% actiuni intr-o firma care era infiintata din 2006, in plus administrator impreuna cu asociatul. S-au asociat in noiembrie 2008, din momentul asocierii a mai fost facuta o singura factura, in decembrie 2008, de aprox. 600 lei. In ianuarie 2009 trebuia platit tva-ul aferent ultimului trimestru din 2008. Nu a fost platit, am considerat ca fiind tva provenit din facturi anterioare asocierii bunul-simt cerea sa fie platit de asociatul care facuse acele facturi... In decembrie 2008 am creditat societatea cu 6000 lei. In mai 2009 a mai aparut si impozitul minim, de asemenea ramas neplatit. In casa firma a avut inca din momentul asocierii 30000 lei, doar pe hartie, ei nu mai existau demult. In noiembrie 2009 sotul meu a iesit din firma, si ca asociat, si ca administrator. Intrebarea este: firma avand datorii neplatite, se va ajunge la somatii, executari...etc. Mai poate fi sotul meu tras la raspundere in vreun fel? El nu mai are nimic de-a face cu aceasta firma. Ne putem astepta la ceva rau?
Cel mai recent răspuns: fannatura , utilizator 12:21, 26 Mai 2010
daca e numai ceea ce ati mentionat nu se i va intampla nimic sotului dvs.
Nu mai e nimic altceva. Soldul de casa e si acum 30000 lei... dar repet, acesti bani n-au existat nici inainte de asociere. Sotul meu nu a avut semnatura in banca, nu exista nici un act semnat de el, dar mi-e teama sa nu existe repercusiuni asupra lui din cauza acelui tva si impozit minim neplatite. Acum o saptamana respectiva firma a primit somatie pentru neplata a 4300 lei (tva din 2008 si forfetar din 2009).
Deci, sotul meu, nemaiavand in nici un fel de-a face cu aceasta firma, nu mai poate fi tras la raspundere?
~ Conținut șters la cerere ~
CUM AIESIT DIN FIRMA? VANZARE SAU CUM?
Societatea are sediul la dvs acasa? Sau cum de stiti de somatie ?

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator fannatura fannatura Am mai scris pe acest forum, acum revin cu alta problema. Anul trecut in noiembrie sotul meu a intrat asociat intr-o firma, cu 50%, iar in statut ambii ... (vezi toată discuția)
Procedura de schimbare a statutului firmei fannatura fannatura Sotul meu este, incepand cu noiembrie 2008, asociat si administrator impreuna cu celalalt asociat al unei firme. Aceasta firma a acumulat datorii la stat ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)