avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea unui fost asociat si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea unui fost asociat si administrator

Sotul meu a intrat asociat cu 50% actiuni intr-o firma care era infiintata din 2006, in plus administrator impreuna cu asociatul. S-au asociat in noiembrie 2008, din momentul asocierii a mai fost facuta o singura factura, in decembrie 2008, de aprox. 600 lei. In ianuarie 2009 trebuia platit tva-ul aferent ultimului trimestru din 2008. Nu a fost platit, am considerat ca fiind tva provenit din facturi anterioare asocierii bunul-simt cerea sa fie platit de asociatul care facuse acele facturi... In decembrie 2008 am creditat societatea cu 6000 lei. In mai 2009 a mai aparut si impozitul minim, de asemenea ramas neplatit. In casa firma a avut inca din momentul asocierii 30000 lei, doar pe hartie, ei nu mai existau demult. In noiembrie 2009 sotul meu a iesit din firma, si ca asociat, si ca administrator. Intrebarea este: firma avand datorii neplatite, se va ajunge la somatii, executari...etc. Mai poate fi sotul meu tras la raspundere in vreun fel? El nu mai are nimic de-a face cu aceasta firma. Ne putem astepta la ceva rau?
Cel mai recent răspuns: fannatura , utilizator 12:21, 26 Mai 2010
daca e numai ceea ce ati mentionat nu se i va intampla nimic sotului dvs.
Nu mai e nimic altceva. Soldul de casa e si acum 30000 lei... dar repet, acesti bani n-au existat nici inainte de asociere. Sotul meu nu a avut semnatura in banca, nu exista nici un act semnat de el, dar mi-e teama sa nu existe repercusiuni asupra lui din cauza acelui tva si impozit minim neplatite. Acum o saptamana respectiva firma a primit somatie pentru neplata a 4300 lei (tva din 2008 si forfetar din 2009).
Deci, sotul meu, nemaiavand in nici un fel de-a face cu aceasta firma, nu mai poate fi tras la raspundere?
~ Conținut șters la cerere ~
CUM AIESIT DIN FIRMA? VANZARE SAU CUM?
Societatea are sediul la dvs acasa? Sau cum de stiti de somatie ?

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator fannatura fannatura Am mai scris pe acest forum, acum revin cu alta problema. Anul trecut in noiembrie sotul meu a intrat asociat intr-o firma, cu 50%, iar in statut ambii ... (vezi toată discuția)
Procedura de schimbare a statutului firmei fannatura fannatura Sotul meu este, incepand cu noiembrie 2008, asociat si administrator impreuna cu celalalt asociat al unei firme. Aceasta firma a acumulat datorii la stat ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)