avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare 50% din SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare 50% din SRL

Buna ziua,

Eu impreuna cu inca 1 asociat detinem un SRL. As dori sa renunt la cele 50% din firma/sa ma retrag. De ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac eu ? (cel care ma retrag).

p.s. daca aveti un model de AGA ptr asa ceva si puteti sa mi-l dati ar fi perfect

Ms,
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 14:03, 26 Mai 2010
Sugestia mea este sa va deplasati la ORC si sa apelati la Biroul Unic.
Actele societatii in original, respectiv actele jurdice, si actul d-voastra de identitate.
Pasii sunt:
1. AGA-cesiune si retragere din calitatea de asociat si revocare administartor.
2. Contract de cesiune parti sociale-autentificat.
3. Act aditional modificator al actelor constitutive ale societatii.
4. Inregistrare la ORC si publicare in M.Of.
Am inteles. Model de AGA gasesc acolo sau trebuie sa mergem noi cu ea completata ?
INTERESANT SUBIECTUL. tE POTI RETRAGE ORICUM? CHIAR DACA SOCIETATEA ARE DATORII LA STAT SI TERTI. EU CRED CA TREBUIE SI ACORDUL ASOCIATULUI CARE SA PREIA CELE 50%.
Societatea are niste datorii la stat (dar nu prea mari) . Acordul asociatului este, nu fac nimic singur si de capul meu. Vreau sa stiu daca au ei acolo un model AGA sau trebuie sa merg eu cu el, iar daca trebuie sa-l fac eu daca aveti cumva vreun model.
Asa cum v-a sfatuit "gabescu", puteti sa va adresati biroului unic de la ORC.
CONTRA COST, cei de acolo vor redacta toate inscrisurile de care aveti nevoie pentru efectuarea si inregistrarea cesiunii de parti sociale pe care dvs doriti sa o efectuati.
Nu exista un model de hot AGA.
O alta posibilitate este sa va adresati unui avocat care sa redacteze inscrisurile, sa va reprezinte in fata ORC si sa inregistreze cesiunea.
Av. Mihai Vaduva

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba un asociat unic cu un altul tovyis tovyis in cazul in care primul din el renunta la firma si vrea sa o cedeze catre alt asociat unic care este varianta cea mai rapida de schimbare si ce costuri? (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)