avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

am lucrat din anul 2001, cu suspendare CIC (concediu ingrijire copil) 2004 - 2005, reincadrata la acelasi angajator pana in 2010.
in ce transa de somaj ma incadrez 6 luni sau 9 luni?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:01, 25 Mai 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
2. Deoarece nu am toate datele necesare va rog sa va faceti singura socoteala dar sa tineti cont ca perioada in care ati fost in CCC pana la 2ani nu este perioada de cotizare la somaj deci nu se adauga la vechimea pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este cuantumul somajului acum, conform noilor legi? maria_corina29 maria_corina29 eu acum sunt in cic pana in aprilie 2011. apoi va tre sa merg la munca doar ca firma e in insolventa. pe mine ma interesa cam in ce suma este somajul, avand in ... (vezi toată discuția)
Cat am dreptul la somaj? Adyna2010 Adyna2010 Buna, As dori sa stiu daca am dreptul la somaj,ce suma si pe ce perioada,avand in vedere ca sunt angajata din 2004,ultimi 2 ani fiind de concediu de ... (vezi toată discuția)
Pe ce perioada i se va acorda indemnizatia de somaj? leonora leonora Buna ziua. Am o prietena care in aceasta luna si-a depus dosarul de acordare a somajului.Are o vechime in munca de 9 ani si 10 luni dintre care, 2 ani a stat ... (vezi toată discuția)