avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM DUPA CFS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM DUPA CFS

Unicul salariat al unei SC a solicitat concediu fara salar incepand cu 01 ianuarie 2010 pana la 31 mai 2010 (motive personale). Societatea respectiva si-a incetat activitatea comerciala incepand cu luna februarie 2010 iar in 06 mai a solicitat suspendarea temporara a activitatii, iar spatiul in care isi desfasura activitatea firma respectiva a fost vandut pentru achitarea datoriilor.Salariatului respectiv i-a incetat CIM conf.art.56 din codul muncii (dupa ce a fost intocmit un referat).Cei de la ITM Botosani refuza inchiderea cartii de munca pe motiv ca salariatul nu a fost instiintat cu 20 zile inainte. Vedeti ceva logic in toata aceasta poveste? Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 25 Mai 2010
Art.56 C.mun. ? ...ce litera ? ... sau este vorba despre art.65 C.mun.?
Intr-adevar am vrut sa scriu 65 alin. 1
Nu exista nicio prevedere legala care sa-l oblige pe angajator sa-l instiinteze pe salariat de intrarea in preaviz . Insa in practica, asa se procedeaza .. legea sanctioneaza neacordarea de către angajator a termenului de preaviz atrage, în conformitate cu dispoziţiile art. 76 din Codul muncii, nulitatea absolută a concedierii, chiar dacă măsura concedierii respectă toate celelalte dispoziţii legale.

Puteti emite o astfel de instiintare, pe care s-o semneze salariatul de luare la cunostiinta.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de munca incheiat in 2008 lexoradeanu lexoradeanu cu preaviz de 15 zile acum cat trebuie sa fie preavizul 20 zile sau cel mentionat in contractul de munca ? pentru ca salariatul sa beneficieze de somaj in ... (vezi toată discuția)
Concediere emisa de angajator mon8 mon8 Buna ziua, Pe data de 05 ale lunii, dupa o perioada de concediu medical soldata cu 2 internari, mi s-a adus la cunostiinta de catre superiorul ierarhic, ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cu concediul de odihna daca se desfinteaza postul LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza cu concediul de odihna aferent perioadei lucrate in acest an daca incetarea contractului de munca se face ... (vezi toată discuția)