buna ziua.am apelat deseori la dvs si raspunsurile m-au ajutat.Va consultasem in legatura cu investirea cu formula executorie a unui antecontract de v.c. ap .parerile dvs erau impartite ....am promis ca va voi tine la curent cu problema mea--instanta mi-a respins cererea.- nu am primit inca motivatia dar cert este ca desi in antecontract scria ca ----constituie titlul executoriu instanta nu m-a ajutat-- incerc sa ma documentez ce sa fac in continuare ..multumesc
Ptr. D-nul Vaduva .In urma cu ceva timp v-am ascultat sfatul si atunci si dvs. imisugerati invesrirea cu formula executorie asta am si cerut desi opiniile av. de pe scest forum erau ca .."nu veti gasi o insanta care sa investeasca un antecontract de v.c" binenteles ca dvs. si argumentati de ce unii pro alti contra ...eu am zis sa incerc ptr. ca implica costuri ffff mici si am zis sa incerc; Nu am de unde sa recuperez nici un leut si nici cu actiune pauliana nu merge ptr. ca sunt deja 20 de hotarari si acel teren are o valoare f. mica . eu va intrebam si asta astept daca pot cesiona parintilor mei acel antecontract si ei sa-l foloseasca ca diferenta de pret prt ap. lor daca se va face mu ltumesc!
In acesta situatie se pare ca instanta de judecata a respins cererea dvs de investire cu formula executorie probabil, apreciind ca nu este necesar.
In situatia in care dvs apreciati ca nici executarea si nici o actiune pauliana nu isi gasesc finalizarea, ramane sa procedati la cedarea drepturilor din contract.
Bineinteles ca se pot ceda drepturile ce decurg din contract, dar, asa cum am mentionat si in postarea anterioara, cesiunea se face printr-o procedura mai speciala, deoarece se impune notificarea debitorului (dezvoltatorului) cu privire la cedarea drepturilor.
Av. Mihai Vaduva
Multumesc f. mult acest raspuns il asteptap dar .....cui ma adresez notar sau instanta? am nevoie de asistenta din partea unui aparator? eu am citit pe net ca debitorul trebuie instintat dupa ce eu am cesionat dreptul..si ca nu trebuie obligatoriu sa fie de acord ..am inteles bine? de unde incep? multumesc inca odata
Certificat de grefa
elicrist
Buna ziua, un sfat va rog mult...Mi s-a admis cererea de investire cu formula executorie a antecontract v.c......trebuie sa obtin si un certificat de grefa ... (vezi toată discuția)