avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobanda legala ,dobanda de referinta nu inteleg?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobanda legala ,dobanda de referinta nu inteleg?

conform carei legi se plateste dobanda legala unei persoane fizice care se afla in litigiu cu o alta persoana fizica?
consider ca pe perioada cat banii mei au fost in posesia celeilalte persoane fizice eu as fi facut ce as fi dorit cu banii mei si mai mult i-as fi investit cum as fi stiut mai bine..de ce sa se ia o astfel de decizie si daca as putea sa-mi sutin cauza in instanta aducand dovada un act semnat de un reprezentant al bancii privind fondurile de investitii???
cine are competenta de a calcula dobanda legala in completul de judecata ?
consider calculul eronat
ma poate lamuri cineva sau imi poate da mai multe detalii privind legislatia in vigoare???
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 21:08, 26 Mai 2010
Ordonanta nr. 9din 2000 privind dobanda legala pentru obligatiile banesti, aprobata cu modificari prin Legea nr. 356/2002
acesta ordonanta nu este pentru parte comercial????
doresc sa mi se plateasca daune intrucat nu am finalizat tranzactia cu vanzatorul
daunele interes in alt cuantm decat dob legala pot fi solicitate si acordata dac s-a stipulat cuantumul lor in conventia partilor. in caz contrar, in principiu, puteti solicita doar cuantumul dobanzii legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala blue2v blue2v buna ziua! am de recuperat o suma de bani de la o persoana fizica.procesul e pe rol,problema e ca am gasit mai multe formule de calcul al dobanzii legale si nu ... (vezi toată discuția)
Og nr. 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru obligatiile banesti raduallan raduallan Ma poate lamuri cineva in ce masura acest act normativ se aplica contractelor de credit incheiate intre persoane fizice si banci? Ordonanta nr. ... (vezi toată discuția)
Penalitatile in contractul de imprumut rianav rianav poate sa-mi spuna cineva, va rog, daca clauza la un contract de imprumut intre doua persoane fizice prin care se aplica penalitati de 0.4% pe zi la suma de ... (vezi toată discuția)