avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nelamurire la formula cotei indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nelamurire la formula cotei indiviza

formula este clara pt. calcul : suprafata utila a apt. / suma suprafetelor utile x 100. nelamurirea mea este referitor la ,, suma suprafetelor`` - se refera la suma suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor din asociatie (in cazul meu 360) sau la suma suprafetelor din blocul respectiv sau scara ?
Va multumesc ca existati.
Suma totala a suprafetelor utile a apartamentelor este exact ceea ce exprima.
Ca sa obtineti cota-parte indiviza impartiti suprafata utila a apartamentului X la suma totala a suprafetelor utile a tuturor apartamentelor si aplicati procent.
Nu ati precizat, dar probabil ca doriti sa determinati si sa folositi aceasta cota indiviza intr-o asociatie de proprietari, pentru repartizarea cheltuielilor. Daca este asa sa stiti ca puteti gasi cota indiviza consemnata in actele de proprietate ale fiecarui apartament.
Dar in multe din acestea s-au facut greseli si acele cote nu corespund cu realitatea.
La o asociatie cu o singura scara este simplu dar unde sunt mai multe scari este complicat nu neaparat calculul ci aplicarea acestei cote indivize atunci cand se faca unele cheltuieli doar pe o scara.
De aceea eu va propun modelul nostru. Nu folosim si nu ne intereseaza calculul cotei indivize ci doar suprafata utila a apartamentului si/sau a spatiului comercial.
Pe lista de plata se afiseaza suprafata fiecarui apartament. Se impart cheltuielile cu salariile pe suma suprafetelor celor 360 de apartamente si rezulta, de exemplu 0,47 lei/metru patrat. Apartamentul de 100 m.p va plati 47 lei, iar cel de 40 m.p va plati 0,47x40=18,80 lei.
Se repara liftul la o singura scara. Se imparte cheltuiala pe suma suprafetelor apartamentelor de la scara respectiva rezultand iar un pret pe metru patrat...
Accesati adresa de mai jos si vedeti practic ceea ce am spus mai sus:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cota parte indiviza alina-simona79 alina-simona79 As dori sa stiu pentru un apartamen cu 65 m patrati suprafata utila ,cum se calculeaza cota parte indiviza ,pentru ca asociatia noastra de proprietari ne ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza doina_dana doina_dana Este corect ca valoarea cotei indiviza sa aiba o suma fixa intr-o luna si sa fie inmultita cu numarul de camere? (vezi toată discuția)
Calculare cota-parte indiviza timpuriu timpuriu locuiesc intr-un bloc cu suprafete mici si o parte din vecini si-au facut extensii ,va rog ma puteti ajuta in calculare cotei/parte/indiviza rezultata din ... (vezi toată discuția)