avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conventiile civile sunt legale?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conventiile civile sunt legale?

Pentru inceput va doresc ozi buna.Doresc sa stiu legalitatea conventiei civile sau a contractului de colaborare in cazul urmator: angajatii cu carte de munca a unei societati vor sa fie folositi de o a doua societate baza in baza unei conventii civile.
Este legal - care este forma de colaborare.

Cu stima,
Sorin Stoica
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 14:17, 26 Mai 2010
Pentru a incheia o conventie civila trebuie sa fie persoane fizice autorizate.
In cazul expus de Dvs se recomanda c.i.m, pe care le puteti incheia si cu timp partial, sau pe perioada determinata, ...in functie de cum stabiliti de comun acord cu acel angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taximetristi angajati pe baza unei conventii civile? oana1 oana1 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: O societate comerciala care are ca obiect de activitate " 4932-transporturi cu taxiuri" ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice neautorizate ion g ion g poate sa-mi spuna cineva ,va rog,daca o societate poate colabora cu o persoana fizica neautorizata in baza unei conventii civile de prestari servicii? ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare, pdmarian pdmarian Doresc sa stiu daca este corect si legal avand in vedere prevederile noului cod de procedura civila cat si a codului muncii sa fac contracte de colaborare ... (vezi toată discuția)