avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal inselaciune

Buna ziua.
Am fost naiva pana acum (am crezut in sefi ca va fi bine) si intr-un final am ajuns in instanta cu dosar penal conform art 215 al 1.3.4 di cp si art 41 al 2 din cp.Nu am beneficiat de nimic si sunt in aceasta situatie . Va rog daca cunoasteti ce mi se poate intampla si cum se poate solutiona.
Intrucat exista unele elemente de natura sa conduca la agravarea pedepsei , si intrucat infractiunile comise de dvs. au forma continuata, este posibil sa ca lipsa antecedentei penale , ca si alte circumstante care ar fi putut atenua pedeapsa, sa nu fie luate in considerare. Nu poate nimeni de aici sa dea un prognostic, insa dupa cum cred ca ati citit pedeapsa pentru inselaciune este inchisoarea de la 6 luni la 12 ani . Deoarece ati comis infractiunea in forma continuata instanta poate stabili atunci cand va individualiza pedeapsa , sa o stabileasca pana la maximul special si sa adauge un spor , in functie de convingerea sa.
Instanta de judecata ,in urma analizarii probelor ce vor fi administrate,poate individualiza pedeapsa ,iar sanctiunea ramane la latitudinea acesteia
ce inseamana'' maximul special si sa adauge un spor in fct de convingere'' si deci in functie de cum ma apar
in functie de gravitatea faptei, de atitudinea dvs. din cadrul procesului, de implicatiile actiunilor intrepinse de dvs., de avocatul pe care il veti angaja.... se va decide si pedeapsa pe care o veti primi (poate fi cu executare ori, la fel de bine, poate fi cu suspendarea executarii)
De fapt urgenta mare e :as dori sa stiu daca exista varianta de amenda penala sau oricum ar fi se face inchisoare dela ......pina la.......

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru art. 215 al. 1, 2 si 3 si art. 290 cp veromonica veromonica Buna ziua, In anul 2005 am falsificat niste facturi fiscale pe persoane fizice ( in valoare aprox de 80 milioane lei vechi ) bani pe care mi i am insusit. ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Cumularea faptelor misu83 misu83 Anul acesta a inceput sa se judece pe fond dosarul meu din 2014 in care sunt invinuit pt conducere fara permis de conducere auto.Tot anul acesta in vara am ... (vezi toată discuția)