avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot parasii locuinta impreuna cu fica mea ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot parasii locuinta impreuna cu fica mea ???

Cu stima si respect va salut !
Sun intr-o mare dilema....am divortat recent (din vina ambelor parti) si azi am primit sentinta de divort (dupa 35 de zile de la ultima infatisare #-o) instanta mi-a incredintat spre crestere si educare pe fica mea de 11 ani .
As vrea sa plec de la domiciliul actual impreuna cu fica mea...insa avocata m-a sfatuit sa mai stau inca 30 de zile pentru a vedea daca ex-sotia nu declara apel.
Starea este tensionata , "ex" face zilnic presiuni asupra fetei si cauta diverse motive de cearta si nu stiu cum sa procedez...
Si asa am rabdat destul si eu si fetita si doresc sa plcam cit mai urgent din locuinta....
Din 01.06 o sa iau concediu de odihna pina in 61.06 fapt ce se potriveste si cu vacanta fetitei din 14.06 ....(apropo cum sa fac daca vreau sa plecam la parintii mei sa nu ma acuze ca am rapit fetita in acest ionterval ?) dar ce ma fac daca declara apel....sa mai stam acolo e un calvar...cum ma sfatuiti sa procedez....

Cu stima si c onsideratie....
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 00:14, 27 Mai 2010
Potoliti-o. Chemati politia in caz de tulburare a linistii publice si-i va aplica o amenda. Aceasta amenda va poate fi de folos intr-un eventual apel. Pana la hotararea definitiva, aveti aceleasi drepturi ca si ex-sotia, astfel ca, dupa ce-si va incheia cursurile scolare o puteti lua in concediu.Asta nu inseamna parasirea domiciliului.
Sfatul avocatei dvs nu este gresit si nici inutil.
Decizia acesteia a avut ca temei, cel mai probabil, dorinta de a vedea daca fosta dvs sotie declara sau nu apel impotriva sentintei de divort, respectiv ramanearea definitiva a hotararii de divort.
Inca o data, sfatul nu este gresit, mai ales ca sunt rare situatiile in care minorii sunt incredintati spre crestere si educare tatalui.
Dar, daca situatia este atat de rea precum o povestiti dvs, parerea mea este ca puteti parasi actuala locuinta fara probleme.
Fosta sotie nu are cum sa va acuze de "rapirea" minorei atat timp cat totusi, exista aceea sentinta civila.
Av. Mihai Vaduva
Subscriu opiniei d-lui Văduva.În plus v-aş recomanda şi o sesizare la protecţia copilului, asta pentrua avea o probă în plus şi un motiv de a pleca din locuinţă.
Buna seara.Desi sunt femeie si inca una feminista,trebuie sa va sfatuiesc si eu sa ascultati ceea ce va scriu domnii av. Rar se intimpla ca un barbat sa primeasca custodia copilului.30 de zile ...vor trece si ele...:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Antrebare an legatura cu plecarea an alta tara a copiilor ramasi an grija mamei dupa divort cimpan_elena cimpan_elena am o fetita de 10 ani dintr-o casatorie anterioara si mai am un baiat de 1 si 4luni cu barbatul cu care stau acuma dar nu sant casatorita cu el.Daca vreau sa ... (vezi toată discuția)