avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare Apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare Apartament

Buna ziua,

Am cumparat de curand (cu toate actele in regula) spatiul de uscator al scarii in care stau impreuna cu parintii. Acel spatiu figureaza acum in acte ca garsoniera si are perete comun cu apartamentul parintilor.

Toate bune pana acum, dar as vrea sa stiu care ar fi procedura legala pentru a "trece" de la apartamentul parintilor o camera si o baie la fosta uscatorie si eventual la cat s-ar ridica o astfel de investitie (mentionez ca parintii mei nu cer nici un drept banesc asupra acelor incaperi, deci probabil se vor transfera sub forma de donatie).

Am facut o mica schita pentru a intelege mai usor ce modificari trebuie aduse, dar din pacate nu o pot atasa acestui forum, asa ca voi da linkul catre ea: [ link extern ]

Va multumesc si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.

Marius.
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 17:45, 21 Aprilie 2007
Ca sa afli raspunsul exact la aceasta problema va trebui sa te deplasezi la primarie la departamentul de urbanism si sa-i intrebi intai pe ei daca poti face acele modificari...adica daca ti s-ar da autorizatie de constructie(demolare) si in caz de raspuns afirmativ va trebui sa te duci la un inginer de cadastru sa faci cadastrul celor 2 imobile astfel constituite(al tau si al parintilor ca ar fi modificat) si apoi la cartea funciara pt inscrierea imobilului. Si apoi la notar pt a face donatia de care zici. Daca intr-adevar ai putea face asa ceva(desi eu nu am auzit...dar orice are un inceput:) ) cu siguranta va trebui sa ai si acordul vecinilor(sau macar o parte din ei - cei afectati direct de modificari). Insa daca vrei sa darami vreun perete de sustinere...cu siguranta nu vei putea face acest lucru...cel putin d.p.d.v. legal;)
Succes.
Cred ca e mai simplu ca parintii sa fie cei care sa obtina aprobare pentru construirea unei usi de acces la uscatorie. Pentru baie nu e complicat daca nu e perete de rezistenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru modificare perete aura 48 aura 48 Am si eu o intrebare. Daca renovez apartamentul si modifi o parte din peretele de la baie (nu este perete de rezistenta) pentru a marii spatiul ptr masina de ... (vezi toată discuția)
Cadastru apartament cu modificari raduc30 raduc30 Buna ziua, am un apartament in care s-au facut modificari (desfiintare debara si un perete despartitor BCA), fara autorizatie. Acum vreau sa imi fac cadastrul ... (vezi toată discuția)
Primul cadastru pentru un apartament modificat AndreeaFP AndreeaFP Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: impreuna cu mama mea detin un apartament cu 4 camere (in acte), dobandit in 2012 in urma succesiunii ... (vezi toată discuția)