avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... De ce dupa un accident banal ti se retine permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

De ce dupa un accident banal ti se retine permisul?

Buna ziua
Vrea sa va povestesc pe scurt ce am patit
Am avut un accident am derapat si am iesit in decor pe partea dreapta a drumului , pasagerul din drapta a avut leziuni usoare si sa incheat procesul cu N.U.P.
cand am merts la politie sa mi-se mai prelungeasca dovada de conducere cei de la pol. mi-au luat permisul pt.90 de zile si mi-au dat si amenda de 360 lei.
Pe procesul verbal scrie ca am savarsit fapta 101/3/d
Este normal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:40, 26 Mai 2010
Fapta savarsita de dumneavoastra reprezinta contraventie fapt care duce la aplicarea unei amenzi contraventionale si suspendarea carnetului de conducere.
Sanctiunea care v-a fost aplicata este legala,fiind prevazuta la art.114 din OUG nr.195/2002
Art. 101 din Codul rutier prevede:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvarşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public;
c) nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea intr-o astfel de coloană;
d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor in care se efectuează regulamentar manevra de depăşire.
Prin urmare, fapta a fost incadrata gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)
Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă ... Georgel96 Georgel96 Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă se poate sa ma ajute cineva va rog frumos.in urma cu câteva zile am avut un accident intre sofer ... (vezi toată discuția)
Circulatie rutiera STROE  C STROE C Din greseala un timp ce făceam o manevră de întoarcere am acordat o masina care stationa fara ă realiza ca am facut acest lucru fiind zăpada pe ... (vezi toată discuția)