buna ziua ,
la afisarea listei de intretinere pentru luna aprilie 2010 , este trecuta o suma de bani , 150 ron , separata de cheltuileilie de intretinere; am mers la casieria blocului si am intrebat ce reprezinta aceasta suma ; mi s-a spus ca anul trecut in anul 2009 , mi-ar fi pus in cutia postala o hartie in care se cereau numarul cadastrului , numele proprietarului ,s.a.m.d ;(am inteles ca de fapt reprezinta o reactualizare a datelor : daca e acelasi proprietar ; s.am.d) eu personal o asemenea hartie nu am primit ; eu locuiesc in aceast bloc de 10 ani , sunt proprietara , si am dat la adminitratorul din aceea perioada o copie dupa contractul casei , o copie dupa CI ;(s-au perindat multi administratori); eu figurez in cartea de imobil a blocului ;
asociatia spune ca acesti bani reprezinta CV taxa de cadastru ; si ca sunt obligata sa platesc acesti bani , altfel voi fi data in judecata pentru recuperarea acestei sume ; este corect cum se procedeaza ? in ce baza mi se pot cere acesti bani ; atat timp cat ei nu mi-au inmanat personal aceasta hartie ; eu mergand personal sa-mi achit intretinerea
cadastrul pentru un imobil nu-l poate face decit proprietarul sau o persoana imputernicita de acesta pentru acest demers, la solicitarea acestuia.
odata ce nu ati solicitat sa vi se faca cadastrul, nu aveti de ce sa platiti acea suma ceruta de asociatie, cu atit mai mult cu cit asociatia nu are de ce sa ceara acel numar cadastral.
cereti explicatii presedintelui asupra actului normativ (lege, hg, oug, etc) care va obliga sa le furnizati asociatiei astfel de informatii
Carol, uite ce cred eu: doamna face parte dintr-o as. locatari. Desi proprietari cu state vechi, foarte multi dintre acestia nu au documentele cadastrale incheiate pentru ca la vremea cumpararii nu era nevoie de asa ceva. Ei bine, probabil ca acum as. loc. doreste transformarea in as. prop. si aici este nevoie de aceste acte de la fiecare membru sau, asa cum sunt informat, se poate face o actiune de intabulare colectiva care acopera cerinta dosarului de transformare. Sigur ca o actiune de intabulare personala costa destui bani fapt pentru care multi proprietari stau asa in doru' lelii, dar o actiune colectiva este mult mai ieftina, depinzand f. mult cu cine faci aceasta lucrare. Totusi, 150 lei (nu ron care de fapt nu exista) mie mi se pare cam mult, insa este f. adevarat ca nu mai stiu pretul pietii la momentul de fata...
In alta ordine de idei, daca toate acestea au fost hotarate in mod corect, nu aveti ce face si trebuie sa achitati aceasta suma, eventual sa le cereti copii dupa actele pe care nu le-ati primit - insa va asigur ca nu v-ar ajuta cu nimic. O intabulare adevarata trebuie initiata de insusi proprietarul spatiului.
multumesc pentru raspuns si sfaturi , acesti bani pe care eu urmeaza sa achit,
mi-au spus ca se numeste "taxa cadastru" ; am aflat ca asociatia a incheiat un contract de prestari servicii cu un notariat , au achitat acesti bani notariatului , acestia la randul lor urmeza sa obtina aceste informatii referitoare la actualii proprietari .; si ca ei urmeza sa ma dea in judecatata pentru neachitarea taxei;
mi s-a spus aseara , cand am fost din nou , ca in 2009 s-a facut o comisie (numiti martori ) care au aplicat in fiecare cutie postala aceasta hartie ; si ulterior au semnat un proces verbal (cei din comisie ); acest proces verbal , asa spun ei, a fost afisat (vorbesc de 2009) 20 zile ;marturisesc ca eu nu am cunostiinta de acest proces verbal afisat ; si ca in baza acelui proces verbal sunt obligata sa achit aceasta suma ; este corect cum procedeaza ? ar trebuie sa scriu o adresa catre asociatie in care sa spun ca nu am fost informata de aceasta obligatie , ? nu stiu sincer cum trebuie procedat ; eu lucrez de dimineata pana seara tarziu , si drept sa spun nu citesc de fiecare data ce scrie la vizierul blocului!da stiu asta nu este o scuza , dar intrebarea mea este cum trebuie sa procedez?
va multumesc ca a-ti citit acest mesaj.
Personal consider - din ce ati scris dvs. aici, ca as. locatari a procedat corect. In rest nu mai de adaugat nimic in plus fata de postarea mea anterioara...
Dar de curiozitate, mai este cineva din bloc in situatia dvs?
da , e un bloc de garsoniere , 120 la numar , dintre care jumatate sunt in aceasta situatie ; da nu va contrazic , dar avand in vedere ca, garsoniera mea are intabularea facuta , toate actele sunt facute , copiile dupa toate actele (contractul casei , samd) pe care le-am dat la timpul respectiv asociatiei(in 2002) , figurez in cartea de imobil ; ca in 2009 a venit alt administrator ............ma intreb totusi in continuare daca nu este un abuz ...........
oricum multumesc inca o data pentru ca mi-ati citit mesajul , va doresc o zi buna in continuare