avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema asociatie de locatari

buna ziua ,
la afisarea listei de intretinere pentru luna aprilie 2010 , este trecuta o suma de bani , 150 ron , separata de cheltuileilie de intretinere; am mers la casieria blocului si am intrebat ce reprezinta aceasta suma ; mi s-a spus ca anul trecut in anul 2009 , mi-ar fi pus in cutia postala o hartie in care se cereau numarul cadastrului , numele proprietarului ,s.a.m.d ;(am inteles ca de fapt reprezinta o reactualizare a datelor : daca e acelasi proprietar ; s.am.d) eu personal o asemenea hartie nu am primit ; eu locuiesc in aceast bloc de 10 ani , sunt proprietara , si am dat la adminitratorul din aceea perioada o copie dupa contractul casei , o copie dupa CI ;(s-au perindat multi administratori); eu figurez in cartea de imobil a blocului ;
asociatia spune ca acesti bani reprezinta CV taxa de cadastru ; si ca sunt obligata sa platesc acesti bani , altfel voi fi data in judecata pentru recuperarea acestei sume ; este corect cum se procedeaza ? in ce baza mi se pot cere acesti bani ; atat timp cat ei nu mi-au inmanat personal aceasta hartie ; eu mergand personal sa-mi achit intretinerea
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:12, 27 Mai 2010
Service-ul asta cu notariatul, ca procedura, imi pare a fi foarte cunoscut.
Cineva din bloc are o ruda sau un prieten notar si ce si-au zis? Ia sa dam noi de lucru notarului, ca tot taie frunza la caini, se stie ca anul trecut activitatea lor din imobiliare a scazut drastic.
Si a gasit fraierii de proprietari sa se lase pacaliti de nu stiu ce trebuie sa....e o cacialma.
Nu platiti nimic, sa va dea in judecata si acolo Dv. o sa aratati ca nu sunteti de acord sa platiti pentru un serviciu pe care il aveti deja facut si despre care nu ati fost intrebata. Acest serviciu vizeaza proprietatea Dv. individuala din bloc si asociatia are autoritate pana in pragul locuintei Dv., inafara de infrastructura tevilor. Nu are autoritate sa va ceara nimic in legatura cu identitatea proprietatii Dv. individuale inafara de ceea ce se cere la acordul de asociere. Atat si nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platim fond de reparatii de 13 ani, nejustificat! Y love you Y love you Buna ziua, locuiesc de 17 ani intr-un bloc din Bucuresti format din 599 de garsoniere de 13 ani fiecare garsoniera plateste cate 13 lei lunar pt. Fondul de ... (vezi toată discuția)
Lipsă listă întreținere 3 ani. cum se va face calculul pentru toată aceasta perioadă? ela.gheorghe ela.gheorghe In perioada 15 feb 2015- 15 iunie 2018 am inchiriat o garsoniera cu toate utilitatile contorizate individual, situata intr-un imobil interbelic alcatuit din 6 ... (vezi toată discuția)
Suma intretinere in avans prea mare razvanvelicu razvanvelicu Buna ziua, Tatal meu si-a vandut garsoniera, dar pentru a perfecta actele de vanzare, mai are nevoie si de adeverinta de la administratia blocului, cum ca ... (vezi toată discuția)