avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Codul Penal in vigoare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Codul Penal in vigoare?

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti si mie daca Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal publicata in Monitorul Oficial nr. 510 din 24 iulie 2009 este intrat in vigoare, daca se aplica acest Cod Penal ? sau ce Cod Penal este in vigoare acum ? lege, nr. , etc , va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 17:32, 26 Mai 2010
Codul Penal nou nu a intrat in vigoare,ca de altfel nici nou Codul Civil si probabil va mai dura destul, intrucat nici cele doua noi coduri de procedura nu au fost inca elaborate.
livache74 a scris:

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti si mie daca Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal publicata in Monitorul Oficial nr. 510 din 24 iulie 2009 este intrat in vigoare, daca se aplica acest Cod Penal ? sau ce Cod Penal este in vigoare acum ? lege, nr. , etc , va multumesc anticipat.

Noile coduri,atat cel penal,cat si cel civil,publicate anul trecut in iulie,nu au intrat deocamdata in vigoare.
Acum este in vigoare Codul Penal adoptat prin lEgea nr.15/1968,republicat in 1973 si 1997,cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile coduri GABRIELA BULAU GABRIELA BULAU vor intra in vigoare noile coduri ???????X-( (vezi toată discuția)
Interpretare art 446 din legea nr.286/2009 panturu_nelu panturu_nelu Va rog daca se poate sa-mi dati o parere (interpretare) referitoare la art.446,alin.1,2 si3 din codul penal din 25 iunie 2009. legea 286 Din ce inteleg eu ... (vezi toată discuția)
Cod penal valabil in 2010 anipopa anipopa Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care este Codul Penal valabil in 2010.Noul Cod Penal din 2004 a fost abrogat in 28.iulie 2009. Al doilea nou Cod Penal va intra ... (vezi toată discuția)