Sa presupunem urmatoarea situatie: cuplu, copil minor, au doua proprietati - un apartament in Bucuresti si o casa la tara de valori aproximativ egale.
Cei doi se despart, copilul este incredintat mamei.
La partaj sotul este de acord ca proprietatile sa se imparta egal, desi sotia nu a contribuit financiar cu nimic la nici una din ele. Sotul doreste sa pastreze casa. Din diverse motive, sotia nu vrea intelegere amiabila.
Ce se intampla atunci ? Cine decide ce pastreaza sotul si ce pastreaza sotia daca ei nu se inteleg ? Daca totusi sotul doreste sa pastreze casa si sa-i lase apartamentul sotiei, cum poate el face acest lucru ? Ce mijloace are ?
Incercati prin mediere. S-ar putea sa reusiti s-o convingeti. Altfel, mergeti la instanta si sustineti-va punctul de vedere, printre altele aratand ca cele doua imobile au fost dobandite fara aportul sotiei.
Buna ziua !
In situatia prezentata de dumneavoastra singura solutie este decizia instantei de judecata ( prin hotararea data ). In acest sens introduceti actiune de divort cu incredintare minor si partaj judiciar, actiune in care solicitati obtinerea casei. Decisia apartine completului de judecata. In acest sens va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Cu stima !
Daca sotia va intelege ca exista riscul ca la partaj sa nu ramana cu nimic sau...aproape nimic, va accepta conditiile dvs.
Referitor la intrebarea dvs. "ce se intampla", astfel cum v-au spus si colegii, hotararea va apartine instantei de judecata.
Insa o mediere, de exemplu, inca de la inceputul divortului- mai ales daca si dvs. veti solicita incredintarea minorului, atribuirea in natura a ambelor imobile si...sa zicem, bomboana de pe tort , evacuarea sotiei din imobilul in care aceasta locuieste-sunt convinsa ca ex-sotia va accepta o intelegere pe cale amiabila si in ceea ce priveste divortul/cererile acesorii si in ceea ce priveste partajul.
Dar sotia nu are si ea prezumata contributia egala la dobandirea bunurilor comune? Cum sa fie evacuata cand ei ii apartine de drept o cota din aceste bunuri.
Daca valoarea bunurilor este aproximativ egala s-ar putea partaja in modul in care va doriti.
Partaj dupa divort
dany1972
Buna sera,am si eu o intrebare
Dupa plecare mea la munca in strainatate sotia a parasit domiciliul a luat si fetita noastra cu ea a bagat divort si s-a si ... (vezi toată discuția)