Buna sera,am si eu o intrebare
Dupa plecare mea la munca in strainatate sotia a parasit domiciliul a luat si fetita noastra cu ea a bagat divort si s-a si recasotorit, vreu sa mentionez ca inainte de plecare mea ,mama ne-a donat un apartament pe numele la amindoi ,avem si un spatiu comercial pe persoana fizica pe numele la amindoi ,l-am cumparat eu prin licitatie in timpul casatoriei,o firma care nu a avut timp sa functioneze in care sintem egali si utilaje de patiserie pe firma ,avem o masina care este la ea si lucrurile din casa care au ma-i ramas dupa plecarea ei ,
Intrebarea mea va rog frumos.Daca eu am cumparat totul am si dovezi cu acte ptr ca eu am lucrat in strainatate si am fost singurul care a lucrat si fosta sotie a avut grija de fetita si nu a avut nici un venit ,la partajare pot sa cer cota mai mare ,ce sanse am c-am cu ce as ramine dupa partajare ,si m-ai vreau sa mentionez ca s-a recasatorit cu un avocat .:D
Nu are importanta cu cine s-a recasatorit fosta dvs sotie! Putea sa fie si popa!B-)
Principiul este al impartirii in cote egale a bunurilor dobandite in timpul casatoriei(bunurile comune). Ar putea exista varianta sa obtineti dvs o cota parte mai mare daca puteti demonstra ca banii au provenit din vanzarea unor bunuri proprii sau dintr-o mostenire !In rest ....cam dificil! Fiindca si contributia sotiei la cresterea copilului este foarte greu de cuantificat~!
Mulumesc mult pentru raspuns dar nelamurirea mea este .daca eu am fost cel care a adus toti bani in casa pentru imobil si bunurile comune si apartamentul a fost donat de mama pe numele la amindoi ,eu am sanse m-ai mari adica procent mai mare ,pot cere asa ceva si c-am cit?
Multumesc anticipat..
avand in vedere ca bunurile ce pot face obiectul procesului de partaj sunt bunuri comune , dobandite in timpul casatoriei , regula de baza este ca acestea se vor imparti in cote egale.
dar in situatia in care unul dintre soti poate dovedi cu inscrisuri si alte asemenea probe , contribuita net superioara la dobandirea acestor bunuri , instanta va tine cont de acest aspect . in consecinta , imobilul poate fi atribuit unuia dintre soti cu obligatia platii sultei catre celalalt sot.
buna ziua!
legea prezuma o contributie comuna si egala a sotilor.
daca dvs faceti dovada ca ati avut o contributie mai mare la dobandirea bunurilor comune, veti putea obt o cota mai mare din bunurile comune.
Partaj
dany dany
Buna seara.
Sint la al patru-lea termen la fond in partajul buburilor comune dupa divort,in care este un apartament cu tot ce trebuie in el in care locuiesc ... (vezi toată discuția)