avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna seara.
Sint la al patru-lea termen la fond in partajul buburilor comune dupa divort,in care este un apartament cu tot ce trebuie in el in care locuiesc eu dupa ce fosta sotie a plecat cu fata noastra la altul ,un spatiu comercial pe persoana fizica (pe numele nostru) ,vreu sa mentionez ca apartamentul a fost donat de mama pe numele la amindoi.intrebarea mea este urmatoarea .Cam ce parte as avea din acest partaj daca fac dovada ca eu am contribiut cu toti bani la dobindirea bunurirol comune adica:spatiul ,lucrurile din apartamentul donat de mama si a doua intrebare as avea sanse la tot ,adica apartament si spatiul comercial si sa-i platesc o sulta fostei sotii ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 14:37, 20 Septembrie 2010
Eu zic ca in mod normal fiecare veti primi un imobil.
Depinde si cum va judecati fiecare.
Imobilul donat se va imparti in mod egal.
Incercati totusi la un avocat pentru a se analiza actul de donatie.
Daca imobilul a fost donat nu aveati cum sa il cumparati si nu aveti cum sa il primiti doar dvs.
Daca am inteles bine situatia...

avocat Claudiu Lascoschi
Apartamentul a fost donat de mama ,este adevarat fara sarcini pt ca nu stiam de asa ceva atunci.si spatiul a fost cumparat de mine prin licitatie dar fiind casatorit la data aceea normal a fost trecut pe numele la amindoi .
eu am cerut 90%la partaj ,am sanse sa iau si apartamentul si spatiul si sa platesc o sulta fostei sotii?am cerut 90% deoarece eu am fost cel care a adus toti bani .eu am lucret in strainatate in timp ce fosta statea acasa cu copilul si a fugit la altul .va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
dany dany, utilizator
nu cred ca veti putea obtine 90% din apartament.oricate bunuri mobile ati fi adus doar dvs din surse proprii. cat priveste spatiul cert va imparti in cote de 1/2 la fiecare.
dacă la data la care aţi acceptat donaţia vi-sa părut "normal" ca bunul donat să intre în comunitatea de bunuri, atunci şi la data încetării căsătoriei trebuie să acceptaţi că celuilalt soţ îi revine 1/2 parte din acestea, altfel va trebui să răsturnaţi prezumţia legală referitor la soarta bunurilor dobândite în timpul căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort dany1972 dany1972 Buna sera,am si eu o intrebare Dupa plecare mea la munca in strainatate sotia a parasit domiciliul a luat si fetita noastra cu ea a bagat divort si s-a si ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)