avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi obligata sa-mi dau acordul pentru functionarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi obligata sa-mi dau acordul pentru functionarea unui magazin la parterul blocului?

buna ziua,
la parterul blocului in care locuiesc isi desfasoara activitatea un magazin comercial,spatiul de locuit in care acesta functioneaza a fost schimbat de proprietar care este si administratorul acestei firme fara acordul vecinilor limitrofi,nici la expirarea sediului firmei si a punctului de lucru nu a solicitat decat acordul vecinilor din stanga si dreapta iar al vecinului de pe verticala a fost inlocuit cu acordul de la un alt vecin et 2 de pe diagonala,ulterior administratorul acelui magazin a actionat vecinul de deasupra magazinului in instanta pentru al obliga sa-si dea acordul ca acesta sa functioneze,netinand seama ca deranjeaza prin tot felul de zgomote si fara sa respecte orele de liniste.Ce parere aveti? pot fi obligat de catre vre-o instanta sa-mi dau acordul,daca el demonstreaza ca nu ma deranjeaza? va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu sfaturi.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 11:03, 27 Mai 2010
Daca demonstreaza ca nu deranjeaza, desigur ca poate avea succes. A tine cu dintii, in mod nerezonabil, de dreptul de proprietate fara a avea in vedere ca prin asta se limiteaza dreptul celuilalt proprietar este un abuz de drept, sanctionabil in instanta pe buna dreptate. Dreptul de proprietate nu e asa absolut pe cat se crede.
Obligata sa va dati acordul ,nu puteti fi
Daca obiectul de activitate al magazinuilui este in beneficiul atat al proprietarilor cat si al celorlalti vecini,daca nu se realizeaza zgomot sau comportamente antisociale,
nu ati mentionat motive temeinice care sa conduca la neacordarea de accept de functionare
ynocentta a scris:
Obligata sa va dati acordul ,nu puteti fi

Cred ca va inselati. Normal ca nimeni n-o sa constranga fizic o persoana sa faca ceva, dar instanta poate suplini acordul.
Eu avand apartamentul chiar deasupra magazinului, aud in permanenta motorul de la combinele frigorifice pe care acestea le detine, si mai ales noaptea cand e liniste totala, zgomotul este chiar deranjant. Din cate stiu, proprietarul a facut niste teste pentru masurarea decibelilor, iar daca rezultatul arata ca nu depaseste limita permisa....atunci ma poate obliga? Desi pe mine ma deranjeaza? Multumesc.
Inteleg ca s-a ajuns in instanta. Puteti cere expertiza prin care sa se stabileasca nivelul zgomotului la dvs in casa, atat ziua cat si noaptea. In functie de rezultate puteti fie sa cereti societatii respective sa va izoleze fonic partea afectata a apartamentului, fie (daca limita nu ar scadea suficient prin izolare fonica) sa cereti respingerea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Regim hotelier fara acordul vecinilor vecinulderanjat vecinulderanjat Buna seara! Am nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Apartamentul de deasupra mea se inchiriaza in regim hotelier,lucru care imi cauzeaza diverse ... (vezi toată discuția)