avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! La multi ani pe 2025. Din păcate mă văd ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! La multi ani pe 2025. Din păcate mă văd nevoit ...

Buna ziua!
La multi ani pe 2025.
Din păcate mă văd nevoit să revin la dumneavoastră cu alta sesizare privind magazinul (editat - pe forum discutăm speța, nu persoanele fizice/juridice implicate).
Sunt la fel de zgomotoși ai deranjanți.
Am discutat la începutul lunii decembrie cu un reprezentant la lor și au promis că vor diminua zgomotul.
am spus domnului respectiv că l voi suna ori de câte ori fac zgomot.
din bun simt nu l am sunat,dar i am scris(că și rămâne că proba).
mi a răspuns odată,după care nu mai mi a răspuns.
problema e că ei nu au nici o limită.
fac zgomot mereu,trântesc marfa le cade din mana nu știu ce se întâmplă că am impresia că se rupe plafonul.
daca mă întorc la perioada când au preluat spatiu au promis că antifoneaza.nu s a întâmplat.
nu vad din partea lor nici un efort.
Mă gandesc unde și ce sesizare(plângere) sa le fac sa și antifoneze plafonul de jos.
eu trebuie să mă trezesc la 6 dimineață și să mă bag la somn după 23 că tor se aud zgomote.
iarăși programul mult prea lung,au spus la deschidere că până la 22 dar nici măcar că vor deschide la 6,și după ne au pus în fața faptului împlinit.
sunt hotărât să fac orice este omenește posibil sa pot trai decent în casa mea.
din păcate ei cu cooperează.
am avut concediu 2 săptămâni acum de sărbători
o zi nu am putut să mă odihnesc din cauza zgomotului.
ei au magazinul exact deasupra dormitoarelor mele.
va rog mult găsiți o soluție că nu se poate trai cu ei așa
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 20:58, 9 Ianuarie 2025
Buna ziua

Dvs unde aveti apartamentul? La demisol? Acel spatiu unde functioneaza magazinul a fost spatiu rezidential transformat sau a fost de la bun inceput proiectat ca spatiu comercial?

Daca acel spatiu a fost proiectat de la inceput ca spatiu comercial va spun ca din pacate nu aveti nici o sansa sa rezolvati problema si singura varianta rezonabila e sa va mutati in alta parte. Azi e Froo, maine poate vine alta firma si este de asteptat ca zgomotul produs intr-un spatiu comercial sa fie semnificativ mai mare decat cel dintr-un apartament rezidential. Eu sincer nu inteleg cum de ati cumparat/inchiriat un apartament vazand ca deasupra este un magazin...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să-i dați în judecată ca să-i obligați să antifoneze planșeul comun cu dumneavoastră. Discutați cu un avocat.
Pana veti rezolva problema pe partea legala, cea mai buna solutie din punctul meu de vedere ar fi sa utilizati dopuri de urechi din silicon. Asigura mai bine izolarea fonica decat cele obisnuite. Si eu le-am incercat si au avut succes. Cele mai bune pentru mine au fost acestea dar puteti de asemenea incerca si alt producator. [ link extern ]
Trebuie sa va odihniti noaptea pentru ca sanatatea e importanta, si aveti nevoie de odihna pentru a rezolva problema cu care va confruntati acum.
Numai bine!
Pe de o parte dumneavoastră când v-ați mutat știați că deasupra aveți un spațiu comercial iar dacă este spațiu comercial destinat din construcție și nu provenit din foste apartamente ei pot funcționa și nu le puteți închide activitatea.
Dar pot funcționa fără a depăși limitele de decibeli prevazute în lege. Abilitatați să constate deranjul/zgomotul făcut sunt poliția locală, poliția națională, jandarmeria și cei de la Garda de mediu. Dar din câte știu aparat de măsurat decibeli nu au decât cei de la Garda de Mediu și unele secții de poliție locală. Dacă zgomotul este strident și pe perioade lungi se poate face constatarea și de către jandarmerie/poliție. Cum ar fi pt un aparat sau utilaj care face un zgomot puternic, boxă dată tare etc.
Deasemenea există și niște ore între care sunt obligați să fie liniște de la 22.00-08.00 și de la 13.00-14.00 ( vezi lg.61/1991)
Puteți face sesizări telefonice atunci când tulbură liniștea în aceste intervale la poliția locală, jandarmerie, poliție, dar nu sunați pe 112 ci pe numerele lor de contact, care le găsiți pe net.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Market express la parterul blocului B0gdan84 B0gdan84 Buna ziua, Locuiesc la etajul 1 al unui bloc ce gazduieste la parter un market express. Din pacate am mari probleme cu sistemul lor de sonorizare ce ma ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu un sfat! vecinul de deasupra ... ileana-maia ileana-maia Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu un sfat! Vecinul de deasupra a închiriat apartamentul la o doamna cu doi copii de 3 si 4 ani. De când s-au mutat ... (vezi toată discuția)