avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Market Express la parterul blocului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Market Express la parterul blocului

Buna ziua,

Locuiesc la etajul 1 al unui bloc ce gazduieste la parter un market express. Din pacate am mari probleme cu sistemul lor de sonorizare ce ma trezeste in fiecare dimineata la 07:00 iar de ceva timp un miros intepator de mancare patrunde in apartament pe la gurile de aerisire din bai.

Am facut numeroase plangeri, atat magazinului cat si la politia locala, fara success insa. Muzica inceteaza pentru cateva zile apoi revin la vechile obiceiuri.
Daca privesc pe gura de aerisire din baie vad direct in magazin intrucat placa de tavan fals este data jos.

Doresc sa stiu unde ma pot adresa, atat pentru sistemul de sonorizare cat si pentru mirosul neplacut pe care il am in apartament.

Multumesc anticipat!

Bogdan
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
B0gdan84, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:04, 27 Iunie 2015
Pentru miros vă puteţi adresa Direcţiei de sănătate publică, în ceea ce priveşte bruiajul sonor să puteţi adresa poliţiei locale pentru conturbarea linştii publice, dar vedeţi că programul de linişte este de la 14-15 şi 22-06, plus de asta atunci când ei şi-au făcut magazinul acolo au avut nevoie de acceptul veciniilor.
Antdy a scris:

Pentru miros vă puteţi adresa Direcţiei de sănătate publică, în ceea ce priveşte bruiajul sonor să puteţi adresa poliţiei locale pentru conturbarea linştii publice, dar vedeţi că programul de linişte este de la 14-15 şi 22-06, plus de asta atunci când ei şi-au făcut magazinul acolo au avut nevoie de acceptul veciniilor.


Multumesc frumos pentru raspuns. Din pacate cu Politia Locala nu prea se rezolva... ei vin...muzica inceteaza 2-3 zile si apoi revine. Sa inteleg ca la ora 07:00 e normal sa-mi rasune muzica in tot apartamentul? ( programul de liniste fiind 22-06 ) Nu exista niste norme pentru aceasta muzica? Masuratori ? S-a dat acordul tuturor proprietarilor dar s-a promis izolatie fonica, si ca nu au de ce sa fie probleme ...

Ma voi adresa si la Directia de sanatate publica. Multumesc frumos din nou !
ideea este să vină poliţia la dvs. în casă prima data să vadă cât de tare e muzică şi să le dea amendă pentru tulburarea liniştii publice, nu cred că există o limită stabilită în decibeli, limita este probabil deranjarea liniştii publice.
Faceti sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la Agentia teritoriala de mediu (pentru poluarea fonica), la Inspectoratul teritorial de munca (pentru zgomot, fum, mirosuri), la Directia sanitara (pentru zgomot, fum, mirosuri). Se vor efectua anchete si masuratori de catre inspectori si se vor stabili masuri obligatorii de realizat (gen - antifonare tavan si pereti, captare fum si mirosuri prin cos de evacuare, neutralizare gaze, etc.), cu termene, de catre inspectori. Este posibil sa se dea si niste amenzi contraventionale. Trebuie sa primiti raspuns scris de la institutiile statului sesizate.
Daca nu ati sesizat Politia locala/ primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, nu ati primit raspuns scris la sesizarea dvs. si probabil nici nu s-au aplicat amenzi contraventionale.
Exista limita maxim admisa pentru zgomot, fum, mirosuri, etc. la limita cladirii/ market-ului expres.
Dupa aceste demersuri, daca se va continua in acelasi stil, puteti sesiza instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema spatii parter bloc macoveiv macoveiv La parterul blocului unde locuiesc,cind sa construit blocul erau diferite magazine cu textile,in prezent proprietarul a inchiriat spatiul unei terte persoane ... (vezi toată discuția)
Zgomotul magazinului de la parter calciea calciea Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parter isi desfasoara activitatea un supermarker. Exact sub apartamentul meu se afla depozitul magazinului iar de la ... (vezi toată discuția)
Muzica in afara orei de liniste Pavel2017 Pavel2017 Buna As dori sa stiu daca pot asculta muzica in afara orei de liniste fara a fii sanctionat de politisti. Precizez ca am sunat la 112 si mi au spus ca politia ... (vezi toată discuția)