Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parter isi desfasoara activitatea un supermarker. Exact sub apartamentul meu se afla depozitul magazinului iar de la ora 5.45 pana la 22.30 sunt deranjat de zgomotul produs de carucioarele supraincarcate care circula pe gresia de pe jos si de scartaitul usilor metalice foarte vechi si forte uzate. Uneori am impresia ca trece trenul pe sub apartamentul meu si va rog sa ma credeti ca nu exagerez. Am luat legatura cu conducerea magazinului dar nu am rezolvat nimic, doar promisiuni.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Faceti sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la Agentia teritoriala de mediu (pentru poluarea fonica), la Inspectoratul teritorial de munca (pentru zgomot si vibratii), la Directia sanitara (pentru zgomot si vibratii). Se vor efectua anchete si masuratori de catre inspectori si se vor stabili masuri obligatorii de realizat (gen - antifonare tavan si pereti, etc.), cu termene, de catre inspectori. Este posibil sa se dea si niste amenzi contraventionale. Trebuie sa primiti raspuns scris de la institutiile statului sesizate.
Sesizati Politia locala/ primaria, Asociatia de locatari, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Exista limita maxim admisa pentru zgomot, vibratii la limita cladirii.
Dupa aceste demersuri, daca se va continua in acelasi stil, puteti sesiza instanta de judecata.