avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Zgomot infernal - spatiu comercial prin destinatie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Zgomot infernal - spatiu comercial prin destinatie

Buna ziua.

In urma cu 4 ani am achizitionat un apartament la etajul 1 al unui bloc, la parterul caruia se afla un spatiu comercial prin destinatie. In acel spatiu isi desfasoara activitatea un magazin ce face parte dintr-un lant national de magazine.
Apartamentul este situat deasupra depozitului acestui magazin. Initial am considerat ca nu o sa fie prea multa zgomot, avand in vedere ca dedesubt este un depozit, m-am gandit ca nu va fi prea zgomots, insa s-a dovedit a fi exact invers, de atunci neamaivand deloc parte de liniste.

Magazinul isi incepe programul la ora 07.00, insa angajatii intra in magazin prin depozit la ora 06.30 si de atunci incepe galagia.
Pe parcursul zilei se produc zgomote si vibratii puternice care se transmit in locuinta mea, atat din depozit, prin maipularea marfilor cu acele lize / transportatoare de paleti, cat si prin manipularea neglijenta a cutiilor (se trantesc cutii, paleti, etc), cat si din exteriorul depozitului (in fata blocului), a carui intrare este chiar sub geamurile apartamentului.
Magazinul se inchide la orele 23.00, insa angajatii termina de trebaluit, deci de facut galagie uneori chiar si la ora 24.00.
Pe parcursul noptii, este zgmot produs de catre instalatiile de climatizare (care sunt instalate pe tavanul depozitului, deci prinse de pardoseala apartamentului) si de catre motoarele/compresoarele camerelor frigorifice instalate in depozit. In concluzie, liniste deloc.

De-a lungul timpului am fost de mai multe ori la seful de magazin, la seful zonal, am facut reclamatie la sediul lor central, le-am expus problemele, insa ei dau vina de la unul la altul, ba pe "cei de sus, nu ne dau fonduri", ba ca s-au facut masuratori si e totul in regula, ba pe firma cu care colaboreaza si care se ocupa de intretinerea spatiului, etc. si nu s-a rezolvat nimic. Ba dimpotriva, recent au pus gresie pe pardoseala depozitului, si cand manevreaza acele lize / transportatoare de paleti, zgomotul este si mai rau.

Am fost de cateva ori si la politie si am facut reclamatie, iar raspunul lor a fost ca au mers si le-au cerut sa nu mai faca galagie.

As vrea sa stiu, ce cale legala exista pentru a rezolva cumva problema aceasta cu zgomotul, prin instalarea unei pardoseli corespunzatoare prin care sa nu se mai transmita zgomotele , mai ales cele de impact, si instalarea unei izolatii fonice corespunzatoare pe tavanul lor. Carei autoritate ar trebui sa ma adresez? M-am gandt ii actionez in judecata sa le cer sa izoleze atat fonic cat si pt zgomotele de impact, deoarece solutii tehnice sunt, doar ca nu se vrea. Daca fac acest lucru, care ar fi sansele de reusita?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:33, 23 Septembrie 2020
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti o notificare scrisa la firma cu nr. de inregistrare/ data (se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) prin care le solicitati sa respecte prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata (invocati art.2 pct. 25-27), respectiv sa ia masuri tehnice, organizatorice si de orice alta natura pentru antifonarea depozitului si diminuarea vibratiilor la echipamentele tehnice. Ii anuntati ca in caz contrar, incepand cu data de .... (stabiliti o data rezonabila) veti deschide actiune in instanta.
Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data (sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) la ITM si DJSP pentru zgomotul si vibratiile existente.
Puteti contacta o firma autoirzata de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii sa efectueze masuratori de zgomot si vibratii in apartamentul dvs., la anumite ore si sa emita buletine de determinare. Gasiti firma pe site-ul Inspectiei muncii.
[ link extern ]
Buletinele de determinare va pot fi utile in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia vecinilor pe verticala la zgomotele de impact produse de un laborator de cofetarie - patiserie cbo cbo De aproape 4 luni ne-am mutat deasupra unei cofaterii - patiserii cu laborator care functioneaza de la 6 dimineata pana la 8 seara, 7 zile din 7, intr-un ... (vezi toată discuția)
Zgomotul magazinului de la parter calciea calciea Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parter isi desfasoara activitatea un supermarker. Exact sub apartamentul meu se afla depozitul magazinului iar de la ... (vezi toată discuția)
Despre vecini zgomotosi ... Valf2018 Valf2018 Buna seara. Locuiesc, impreuna cu familia mea (2 adulti si 2 copii, dintre care unul minor), intr-un bloc de locuinte colective, la parter, intr-un apartament ... (vezi toată discuția)