avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Statut in perioada de lauzie- contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Statut in perioada de lauzie- contract pe perioada determinata

Buna ziua, sunt insarcinata si cu contract pe perioada determinta pana in 30 sept. 2010 -exact data posibila a nasterii. Conform O.U.G. nr. 96/2003 (art.2,g) dupa expirarea contractului voi fii in concediu de lauzie.
Cine ma va plati in acest concediu de lauzie? sau care este statutul meu?
De indemnizatie crestre copil voi beneficica doar dupa terminarea concediului de lauzie?
Mentionez ca in perioada de concediu de sarcina inca am statutul de angajat si platit 85% din salariu.
Multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Elisabeta C. , utilizator 19:23, 26 Mai 2010
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii sale, in baza art.56j din Codul muncii.
2. Acest articol din Codul muncii va permite sa beneficiati de indemnizatie desomaj daca aveti lucrate (si cotizate la somaj) 12 luni in ultimele 24 de luni de la data incetarii CIM.
3. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
4. In somaj fiind puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi de CCC pana la 2 ani.
5. De CCC pana la 2 ani beneficiati incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
6. Daca nu puteti intra in somaj, dupa incetarea CIM pe perioada determinata concediul de maternitate este platit, in continuare, de Casa de Asigurari de Sanatate, conform OUG 158/2005. Dupa 42 de zile de la nastere puteti intra in CCC pana la 2 ani.
Va multzumesc frumos de raspuns.
Daca nu voi intra in somaj, dupa incetarea CIM pe perioada determinata concediul de maternitate este platit, in continuare, de Casa de Asigurari de Sanatate, conform OUG 158/2005:
1.voi fii platita 85% din salariu?
2.va trebui sa depun eu ca angajat dosar (acte) la CAS? Sau cum va trebui sa procedez in continuare?
Multumesc anticipat
1. Indemnizatia zilnica pentru concediul de maternitate este aceeasi din prima zi cand a fost calculata. Deci CJAS va va plati aceeasi bani pe concediul de maternitate.
2. Certificatele medicale le depuneti dvs. la CJAS. Dar cel mai bine este sa intrati in legatura cu CJAS sa va spuna unele lucruri care poate eu nu le cunosc.
3. Ce stiu sigur este ca atunci cand va duceti prima data la CJAS sa duceti si un exemplar din decizia de incetare a CIM, inregistrat la ITM (eventual si carnetul de munca, daca aveti), alaturi de certificatul medical de concediu de maternitate, cartea de identitate (copie).
Va multzumesc frumos ca mi-ati fost de mare folos.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil MireyaS MireyaS Buna ziua, ma adresez dvs.pentru a imi lamuri un aspect cu privire le concediul pentru crestere copil: -sunt in urmatoarea situatie: angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Situatie concediu crestere copil MihaelaUrsu1 MihaelaUrsu1 Buna ziua, Lucrez ca si trainer pe Contract de munca cu perioada determinata. In data de 12.07.2016 urmeaza sa am un copil. Contractul de munca se va ... (vezi toată discuția)