Daca nu am venit decat ajutorul social de 225roni si alocatia unui minor , si sunt impusa la cheltuieli de judecata ce pot face?
Pot cumva sa scap de plata acestor cheltuieli?
Din chitantele depuse ar fi vorba de 4000ron.
PS este vorba de cazul unei vecine care a fost data in judecata de un alt vecin pe motiv ca i-a incalcat proprietatea aerian (a facut streasina casei mai mare, casa fiind pe hotar). Eu sunt studenta la drept insa nu stiu cum sa o ajut , nu stiu ce sa-i raspund.Poate ma ajuta-ti voi. Mersi mult.
In principal executorul judecatoresc va face poprire pe suma obtinuta din ajutorul social , iar daca aceasta nu este suficienta va scoate la licitatie bunurile aflate in proprietatea vecinei.Daca nu are nimic pe numele ei...nu are executorul ce executa.:thumbup:
Succes
Deci nu exista nici o posibilitatea de a fi reduse sau anulate? pesoana respectiva este bolnava, are cancer la san si traieste cu aprox 250 ron pe luna.De asta intreb poate fi ajutata cumva. Taxa avocatului advers a fost de 2000 roni, stiam ceva ca poate fi diminuata de judecator. Ce alte cai de diminuare a acestor cheltuieli exista?
Scuza-ti insistenta.
Nu stiu care este pozitia procesuala a vecinei dvs. respectiv daca aceasta a recunoscut la prima zi pretentiile reclamantului, sau daca aceasta a fost notificata sau nu inainte de declansarea procesului, insa am sa va raspund de principiu ca in situatia in care paratul recunoaste la prima zi de infatisare pretentiile reclamatului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afara de cazul in care aceasta a fost pusa in intarziere ( notificata) inainte de chemarea in judecata.
Apoi , regula de baza in acordarea cheltuielilor de judecata este ca partea care cade in pretentii va fi obligata la cerere sa plateasca cheltuielile de judecata.
Ca urmare, daca reclamantei ii va fi admisa actiunea , vecina dvs. va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.Ulterior ramanerii definitive a hotararii ramane la latitudinea creditorului daca va proceda la executarea silita sau nu pe aceste cheltuieli.Daca nu se va proceda la executare silita in 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii aceasta se va prescrie.
Dca exista o sentinta definitiva si irevocabila care a precizat care este cuantumul cheltuielilor de judecata ce urmeaza a fi date de catre vecina dvs.nu mai poate solicita acum reducerea onorariului avocatului. De obicei, judecatorul apreciaza asupra onorariilor si daca i se par exagerate, le reduce.
In cazul de fata, daca vecina nu are bunuri pe numele ei, nu are de ce sa-si faca griji.Daca insa are...#-o
Acum urmeaza sa se judece recursul. In motivele de recurs recurentul a renuntat la o parte din capatul de cerere ,a mai ramas doar incalcarea proprietatii cu strasina(scurgerea apelor de ploaie se face pe domeniul public). In urma deciziei date in apel vecina mea trebuia sa-i plateasca 4000ron. Ea recunoscut la inceputul procesului ca a facut streasina mai mare, insa referitor la celelalte capete de cerere nu . Acum ce credeti ca se va intampla, atat ce cheltuielile de judecata cat si cu daunele cominatorii?
Multumesc!