avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pre-contract de vanzare-cumparare cu agentie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pre-contract de vanzare-cumparare cu agentie imobiliara!?

Buna-ziua!Vreau sa cumpar un apartament,dar proprietara are datorii mari la intretinere si lumina,ptr ca i-a murit sotul si nu mai face fata datoriilor.Pot sa fac un precontract de vanzare-cumparare cu respectiva la o agentie imobiliara,sa-i dau un avans sa-si rezolve datoriile si sa faca mostenirea,cadastrul si intabularea,urmand sa se faca contractul la notar dupa aceea!?E bine sa fac asta sau nu?Stiu ca la un notar nu se poate face in conditiile astea!Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:24, 27 Mai 2010
Se poate, doar ca antecontractul nu va fi cu agentia imobiliara ci cu persoana care va vinde apartamentul. Nu e nevoie de act autentic, insa este extrem de indicat sa apelati la un sfat de specialitate in redactarea antecontractului, altfel va puteti trezi cu multe surprize.
faceti antecontractul cu un avocat linga dvs. Personal va recomand sa-l faceti la notar astfel devenind titlu executoriu. Inserati in el termene clare de autentificare a contractului de v/c precum si o data de eliberare a spatiului astfel incit sa treceti direct la evacuare in caz de nerespectare a termenului.
Faceti-l la notar, nu la agentie , ca va puteti alege cu banii dati si atat! Agentia insista ca vrea sa-si ia comisionul, nu de dragul dvs. Apelati la un avocat pt redactare si apoi duceti-va la notar.
puteti incheia antecontractul.
este indicat sa il incheiati fie la notar, fie la avoca.
vedeti si daca respectiva are problema succesiunii rezolvata.
Va multumesc ptr sfaturi!In cazul asta nu stiu daca ma mai intereseaza apart!!!B-) Mostenirea trebuie facuta la trei persoane.Ea si cei doi baieti majori...Asta dupa ce faceam anecontractul cu un avans!M-ati pus pe ganduri,dar va multumesc.Cu respect.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa dupa succesiune crisadi crisadi buna ziua Speta este urmatoarea: vrem sa cumparam un teren pe care este o casuta batraneasca. Casa a fost a unor batranei care au murit acum 4 ani. am luat ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)
Intabulare antecontract cornelia05 cornelia05 Buna seara! Am făcut un antecontract de vanzare cumpărare la o agenție imobiliară prin care am dat un avans. S-au depus toate actele la banca unde fac ... (vezi toată discuția)