avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... ASIGURARE DOVEZI
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

ASIGURARE DOVEZI

Buna seara!
Am solicitat instantei desemnarea unui expert evaluator in vederea constatarii stadiului fizic al lucrarilor efectuate si a contravalorii acestora (lucrari executate in baza unui contract, dar care nu au fost finalizate 100%). Expertul a depus la dosar un raport de expertiza, ne-a diminuat aproape la jumatate valoarea din situatia inaintata de noi la plata si neachitata pana in prezent (din mom. ce am ajuns in instanta), dar a omis sa treaca in raport si valoarea proiectarii, fiindca lucrarea contractata a fost "proiectare si executie"). Putem depune obiectiuni la raport (noi am solicitat constatarea stadiului fizic si a c/v lucrarii, dar si proiectarea are o valoare nu? Lucrarea este de anvergura si se executa cu bani publici.) Se poate completa acest raport? Cine apreciaza acest lucru - instanta?
Avocata nu ne-a sfatuit prea concis, cred ca nu are suficienta experienta.
Iar la proces, judecatoarea a spus ca pe ea la mom actual nu o intereseaza valoarea, aceasta luandu-se in considerare la judecata pe fond?!? Nu prea am inteles ce vrea sa insemne astea.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:27, 28 Mai 2010
Trebuie sa formulati obiectiuni la raport si sa solicitati instantei sa dispuna ca expertul evaluator sa precizeze in raport si cele mentionate aici in postare.
La prima sedinta de judecata trebuiesc depuse aceste obiectiuni in scris.
Daca apreciati ca raportul /concluziiloe exeprtului sunt incomplete,viciae,aveti dreptul sa inaintati instantei obictiuni la expertiza
Daca instanta apreciaza ca sunt neclaritati ,lacune in verificari,expertul va ytebui sa reintregesaca expertiza cu suplimnet de expertiza
Daca se constata inexactitati sau neaprecierea corecta a prevederilor legale,
remedierea nu se poate realiza decat printr-o expertiza noua,care de regula ,este incredintata altui expert
Colegii avocati nu au sesizat o informatie importanta:
In mesajul Dvs. spuneti ca expertul judicia era de specialitate "evaluator".
Daca exprimarea Dvs. este corecta, aici este "buba"
Pentru stabilirea stadiului fizic intr-o lucrare de constructii, instanta, sub imperiul legii, trebuia sa numeasca un expert judiciar specialitatea "constructii civile si industriale" care este in acelasi timp si "evaluator proprietati imobiliare".
Deci, un inginer constructor nu ar fi facut erorile pe care le enumerati Dvs.
Cheltuielile de proiectare, studii geotehnice, alte cheltuieli conexe, intra in valoarea totala a investitie.
Totusi,depinde mult de modul in care a fost conceput si redactat contractul de antrepriza.
Instanta (si avocatii) nu au pregatirea necesara pentru a se pronunta in domeniul constructiilor si a derularii investitiilor.
Solicitati un expert-consilier si eventual depuneti "obiectiuni la raportul de expertiza" daca si expertul-consilier le considera intemeiate tehnic, pertinente si legale.
Cu stima,
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
legalmgm, utilizator
Buna seara!
Am solicitat instantei desemnarea unui expert evaluator in vederea constatarii stadiului fizic al lucrarilor efectuate si a contravalorii acestora (lucrari executate in baza unui contract, dar care nu au fost finalizate 100%). Expertul a depus la dosar un raport de expertiza, ne-a diminuat aproape la jumatate valoarea din situatia inaintata de noi la plata si neachitata pana in prezent (din mom. ce am ajuns in instanta), dar a omis sa treaca in raport si valoarea proiectarii, fiindca lucrarea contractata a fost "proiectare si executie"). Putem depune obiectiuni la raport (noi am solicitat constatarea stadiului fizic si a c/v lucrarii, dar si proiectarea are o valoare nu? Lucrarea este de anvergura si se executa cu bani publici.) Se poate completa acest raport? Cine apreciaza acest lucru - instanta?
Avocata nu ne-a sfatuit prea concis, cred ca nu are suficienta experienta.
Iar la proces, judecatoarea a spus ca pe ea la mom actual nu o intereseaza valoarea, aceasta luandu-se in considerare la judecata pe fond?!? Nu prea am inteles ce vrea sa insemne astea.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
(Expertiza a fost efectuata de un expert tehnic, desemnat de instanta. Scuze pentru exprimare.)
Cum pot lua legatura cu un expert-consilier? Lucrarea este in jud. CL.
Multumiri inca o data
Valentina Grozea a scris:

Cum pot lua legatura cu un expert-consilier? Lucrarea este in jud. CL.

Lista expertilor judiciari se afla pe site-ul Ministerului Justitiei.

Alte discuții în legătură

Partaj- expertiza cornelmunteanu2000 cornelmunteanu2000 Pentru evaluarea unui imobil, instanta a dispus efectuarea unei expertize de catre un expert desemnat de instanta. Atat eu cat si partea adversa am angajat ... (vezi toată discuția)
Compenta expertiza ContSters276281 ContSters276281 Un expert tehnic judiciar, poate efectua o expertiza asupra valorii consolidarii unui imobil, dupa intocmirea unui proiect tehnic, avand la baza studii de ... (vezi toată discuția)
Cine anunta expertul consilier? anniela anniela Buna ziua,dosar civil de partaj la care una din parti,nemultumita fiind de prestatia expertului desemnat de instanta, cere numirea unui expert consilier dupa ... (vezi toată discuția)