avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Partaj- expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Partaj- expertiza

Pentru evaluarea unui imobil, instanta a dispus efectuarea unei expertize de catre un expert desemnat de instanta. Atat eu cat si partea adversa am angajat cate un expert propriu. Deci in total au fost trei experti, cel desemnat de instanta, unul din partea adversa si cel din partea mea. Daca toti trei au semnat expertiza, se mai poate contesta valoarea la care au ajuns prin expertiza? Sau se mai poate cere o contraexpertiza? Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:11, 3 Iunie 2014
Daca aveau opinii diferite de cea a Expertului desemnat, Expertii-consilieri trebuiau sa semneze "cu Obiectiuni" si/sau "cu Opinie separata".
Daca nu au facut-o, angajati un avocat.
cornelmuntea...a scris: ".... Atat eu cat si partea adversa am angajat cate un expert propriu..."
Expertii de care amintiti sunt experti parte/ consilieri, care nu sunt experti proprii, chiar daca sunt platiti separat de catre partea care i-a solicitat instantei de judecata spre aprobare.
Toti cei 3 experti, din aceeasi specialitate, au participat la expertiza si prin semnatura data pe raport, fara observatii/ fara a intocmi un raport separat, au fost de acord cu concluziile expertizei.
Nu vad cum v-ar putea ajuta un avocat in acest caz, deoarece orice solicitare a dvs. adresata instantei de judecata, referitoare la contestarea concluziilor expertizei, este greu de crezut, ca va fi acceptata de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza ContSters315143 ContSters315143 Am un raport de expertiza tehnica judiciara aprobata si semnata de trei experti-unul principal si doi alesi de parti. Una dintre parti a facut obiectiuni in ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza formulate eronat nrobert13 nrobert13 Buna ziua! Sunt parte intr-un proces civil in care ma reprezint singur in materia granituire. Instanta a cerut o expertiza topografica, care s-a efectuat, iar ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)