avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni expertiza formulate eronat
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni expertiza formulate eronat

Buna ziua! Sunt parte intr-un proces civil in care ma reprezint singur in materia granituire. Instanta a cerut o expertiza topografica, care s-a efectuat, iar paratul a depus obiectiuni. Obiectiunile sunt formulate eronat, mai exact contesta aspecte care nu sunt cuprinse in expertiza, iar instanta nu a observat acest lucru, si in consecinta a curs cererii paratului de a efectua contra-expertiza. M-ar interesa, daca in conditiile prezente, obiectiunile formulate au vre-o valoare? sau se poate solicita respingerea lor.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nrobert13 , utilizator 16:32, 22 Noiembrie 2023
Cât timp.au fost incuviintate de instanta bineînțeles ca au valoare,noul expert va trebui sa raspunda la ele sau sa efectueze o noua expertiza(dacă instanta a dispus).Nu va rămâne decât sa formulați obiecțiuni la noua expertiza sau în apel sa criticati aceste aspecte...
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Va multumesc pentru raspuns.

Cât timp.au fost incuviintate de instanta bineînțeles ca au valoare,

in traducere libera, asta ar insemna ca nu se admit greseli facute de instanta? Au fost incuviintate, ca urmare a unei greseli a instantei de a nu observa faptul ca se contesta un aspect inexistent in expertiza.
Puteti sa solicitati expert parte
ynocentta a scris:

Puteti sa solicitati expert parte

multumesc. ati putea sa-mi elaborati un pic mai detaliat la ce va referiti? din pacate nu sunt familiar cu acest aspect.
nrobert13, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O greșeală a instantei o criticati în calea de atac legala.In procesele complexe sau cu miza financiara mare se recomanda ca pe lângă expertul desemnat părțile sa colaboreze cu un expert parte ,care sa.,,sustina"punctul lor de vedere cu argumente pertinente,sa ii ajute în formularea de obiecțiuni etc.Daca nu ați solicitat instantei acum e probabil sa fie tardiv,dar neoficial puteți colabora cu un expert care sa va formuleze obiectiunile la noul raport..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza tehnica judiciara rokyng rokyng Ce posibilitati de aparare as putea sa adopt pentru faptul ca Contraexpertiza tehnica a unui imobil este cu 250 % mai mare ca si expertiza ? (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)