avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de risc

unul din comisioanele lunare ale unui credit este comisionul de risc pe care banca il percepe pe toata durata conventiei de credit.
unul din punctele specificate la "costuri" in conventia de credit prevede ca pentru punerea la dispozitia a creditului ,imprumutatul datoreaza bancii un comision lunar pe toata durata creditului.
eu stau si ma intreb un lucru:daca acest credit este de nevoi personale si am venit in garantie cu ipoteca pe locuinta mea de ce mai trebuie sa platesc comision de risc?
din cate stiam eu se p[latea doar in primul an si daca nu aveam intarzieri nu il mai plateam.
am vazut pe portalul instantelor dosarul 22627/300/2009 al judecatoriei sector 2 dar nu stiu daca se anuleaza prin acea sentinta acest comision de risc.
asi dori ca cine are rabdare sa se uite la al 17 -lea reclamant si sa-mi spuna ce intelege.
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Marius Golianu , utilizator 14:59, 15 Septembrie 2010
Comisioanele sunt stipulate in contract; contract pe care vi l-ati insusit prin semnatura; contract care inseamna intelegere intre doua parti : dumneavoastra si banca; cititi contractul: probabil nu veti gasi nicaieri ca nu se mai plateste dupa un an; n-are importanta justificarea lui, putea sa-l cheme "comision de platit ca sa ne iasa profitul mai mare" , daca l-ati acceptat si l-ati si platit pana acum si au mai trecut si minim 6 luni de la incheierea contractului...
:O :O :O ... Si cu Legea 193/2000 ce facem???
Clauzele contradictorii sau neclare se interpreteaza in favoarea consumatorului...zice la legea.
Iti recomand sa faci adresa bancii prin care sa soliciti comisionul de risc inapoi incepand cu a 13-a luna de contract. Daca te refuza te duci la OPC si vei avea si tu castig de cauza ca cei 3 din dosarul pe care l-ai precizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comison de risc banca andra68 andra68 Ma alatur celor nemultumiti pe aceasta tema. Am sa punctez nelamuririle si intrebarile mele. 1.Am un credit de nevoi personale pe o perioada de 6 ani, dobanda ... (vezi toată discuția)
Clauze contradictorii in contractele de credit ipotecare/imobiliare mpopescu70 mpopescu70 Buna ziua, am semnat in 2007 o conventie de credit ipotecar in Euro la o banca din Romania prevazuta cu Conditii speciale si Conditii generale. Mentinonez ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont sabela sabela Buna ziua. In decembrie 2010, am luat de la Raiffeisen Bank un credit de nevoi personale cu dobanda fixa. Banca acorda Imprumutatului un credit in valoare ... (vezi toată discuția)