avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

buna seara,
1. incepand cu ce data se intra in vacanta la judecatorie ?
2. se poate acorda pensie de intretinere ptr copil, procentual ? nu suma fixa, in fiecare luna sa fie stabilita in functie de veniturile realizate ?
Tatal fiind bugetar este posibil ca veniturile sa nu fie aceleasi in fiecare luna.
A fost stabilita pensia de intretinere si tatal a facut recurs. pe langa alte motive invoca si diminuarea din luna iunie a salariului.
cum se va calcula, pe ultimele 6 luni ?, se va tine seama numai de ultima luna ? sau ??????
Cred ca ar fi corect sa sa calculeze in fiecare luna nu sa avem proces la 6 luni numai ptr recalculare.
multumesc
Cel mai recent răspuns: g.corina , utilizator 18:11, 29 Mai 2010
Vacanta judecatoreasca incepe la data de 1 iulie si se incheie la 31 august.
Nu stim inca data, de obicei 1 iulie-1sept.
Se poate stabili pensia in procent de 25 % pentru un copil, pensie care se stabileste in functie de veniturile realizate de parinte.Cand venitul este mai mare intr- o luna automat si pensia este mai mare si invers.Pensia se stabileste de la data introducerii actiunii si pana la majoratul copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1.sfarsitul lunii iulie
2.nu se poate
3.din pacate singura solutie este procesul
pensile de intretinere se judeca si in vacanta pe complet special
Vacanta judecatoreasca se desfasoara in perioada 01.07-01.09.
Chiar daca a introdus recurs motivand ca in ultima luna salariul i s-a diminuat, acesta nu este un motiv pentru admiterea recursului si diminuarea pensiei de intretinere.
Pensia de intretinere nu se acorda procentual ci in suma fixa rezultata prin inmultirea cu 1/4 a mediei veniturilor nete pe ultimele 6 luni realizate de parintele obligat la intretinerea minorului, in situatia in care este vorba despre un singur copil. Daca nu s-ar proceda asa, cuantumul ar fi la liberul arbitru al debitorului, ceea ce este inadmisibil.
Daca cererea este o actiune de ordonanta presedintiala privind stabilirea pensiei de intretinere, aceasta se va judeca in regim de urgenta si in perioada vacantei judecatoresti.
Daca insa actiunea principala este divortul iar ca petit al acestei actiuni este si incredintarea minorului cu stabilirea pensiei de intretinere, actiunea, inclusiv in recurs, nu se va judeca si pe perioada vacantei judecatoresti. ;)

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25% cris_deo cris_deo buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatorilor! marcela31 marcela31 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie in ce perioada este vacanta de vara a judecatorilor. Multumesc! (vezi toată discuția)
Boc si pensia alimentara mancipri mancipri bugetarii care au de platit pensii alimentare pentru copii lor si carora li se va diminua salarul cu 25% , vor putea cere in instanta , in baza \" legii boc ... (vezi toată discuția)