avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care sunt toate metodele de precautie pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care sunt toate metodele de precautie pentru acceptarea unei file CEC de la client?

As dori sa stiu care sunt toate metodele de precautie pentru acceptarea unei file CEC : contract (ce fel), verificari (unde?), si alte acte.
De ceva timp am o firma ce comercializeaza en gros si en detail articole pentru copii si am avut 2 CEC'uri pana acum incasate fara probleme, dar de fiecare data cand am un client nou stau cu stres pana incasez CEC'ul.
Sunt nou in domeniu si as dori sa stiu mai multe in aceasta situatie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: camelia pavel , utilizator 21:29, 28 Mai 2010
Indiferent ce verificari faceti referitoare la partenerul de afaceri, datele se pot schimba pe parcurs.

Cel mai bine este sa aveti grija cum se completeaza CEC-ul.
1. Sa il completeze el, cu manuta lui.
2. sa nu cumva sa vi-l dea in alb!!!!
3. sa completeze toate rubricile!
Minunat ar fi sa poarte si avalul bancii, dar, in practica asta este prea mult sa ceri unui client.
4. sunati la banca emitenta si verificati seria CEC-ului
5. asigurati-va ca cel care va da CEC-ul are drept de reprezentare (este administratorul firmei)

Puteti sa faceti si un contract in care sa mentionati ca vi s-a emis CEC seria... nr.... cu scadenta la data de .... In contract puteti pune si penalitati.

Succes!
teoretic, la data emiterii CEC-ului cumparatorul ar trebui sa aibe banii in cont pina la data scadentei. practic, insa, nu aveti nici o siguranta pina la data scadentei ca incasati acei bani. economia de piata a creat acest mecanism prin care vinzatorul trebuie sa umble si sa cheltuie mai mult pina isi recupereaza banii. poate, dar nu este o solutie sa vindem marfa cu... banii in mina.
am firma din 1994 si din pacate si eu am trecut prin asta si am luat mari tepe mai exact am fost convinsa ca banca daca le emite le si garanteaza dar in momentul in care intra la plata si nu sunt bani in cont il blocheaza ia cine apuca si ce apuca (nu e obligatoriu sa mai intr freodata ceva acolo) si ramai cu degetul in gura, apelezi la avocati care te toaca si el deja are firma curatata si executorul nu are ce recupera (il platesti si pe el ,)deci poti pierde si in plus ,sfatul meu pe criza asta e ca daca iti plateste chash bine daca nu sansele sa iei teapa sunt in procent de 75%,si mai bine nu vinzi si ramai cu ce ai decat sa pierzi ,bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am voie sa incasez facturile cu cec sau bo? mulinita mulinita Am un magazin cu vanzare en detail de produse electronice.De regula vand cu factura si emit bon de casa.Se intampla insa sa vand si catre firme care nu ... (vezi toată discuția)
Comertul en-gros si en detail ContSters75393 ContSters75393 Cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz.Doresc sa infiintez un srl cu ob.de activ. en gros si en detail de legume si fructe si diferite produse ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)