avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comertul en-gros si en detail
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comertul en-gros si en detail

Cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz.Doresc sa infiintez un srl cu ob.de activ.
en gros si en detail de legume si fructe si diferite produse alimentare.. Daca o sa
cumpar direct de la producatori care ar fi pasii ce trebuiesc urmati ptr. a fi in regula si aici ma refer la facturi .Spre exemplu daca o sa achizitionez aceste legume si le vind catre persoane fizice cum trebuie sa procedez?In alt caz, daca distribui marfa in magazine si nu au bani si cadem de acord ca banii o sa ii dea la odata anume in fiecare luna cum trebuie sa procedez?In aceste cazuri cum ar trebui folosita casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: ContSters75393 , utilizator 09:44, 15 Iulie 2010

Se pot încheia contracte între părţi în care să fie specificate toate aspectele legate de termene, pret, modalităţi de plată, în baza cărora se fac şi facturile.
Pentru vinderea mărfii către populaţie vei folosi casa de marcat. Pentru vinderea în magazine către alte persoane juridice, pe bază de facturi. Încasarea se poate face prin bancă la o anumită scadenţă stabilită în contract.

Probabil că vei folosi preturi de vânzare diferite. De obicei se se folosesc două gestiuni, având în vedere că vei distribui atat catre populaţie cât şi pentru firme.
Succes!
Mersi mult chiar aveam nevoie de acesta lamurire .;=D>=D>)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cun factureaza? unoradean unoradean As vrea sa imi facun pfa care sa se ocupe de imprimare pe textile . As fi interesat de modalitatea de a face intrare pe aparatura care o cumpar cum ma ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)