avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-succesiune

Buna ziua Mama a decedat in ianuarie 2009,in urma ei a ramas un apartament de 3 camere,ea fiid unic proprietar.Mostenitori suntem 4 frati.eu si fratele meu am locuit cu mama ,pana la decesul acesteia,achitand la zi toate cheltuielile.Am deschis succesiunea si toata lumea a fost de acord.Urmeaza sa facemdezbaterea succesorala la notariat si sa achitam taxele afererente.Surorile mele spun ca nu dispun de si nici nu vor sa renunte la o cota in schimbul achitatarii taxelor aferente lor.Cum ma sfatuiti sa procedez?Cum se efectueaza partajul succesoral daca in timpul vietii mamei,pensionara fiind cu o pensie de 350 am contribuit pentruintretinerea ei.Va multumesc
Buna ziua,

Fiecaruia dintre frati in revine cota de 1/4 din masa succesorala si daca niciunul nu doreste sa renunte la drepturile ce ii revin nu puteti face partajul succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala dupa 2 ani de la deces ioana29 ioana29 Buna ziua, Voi merge la masa succesorala, dupa 2 ani de la deces si as vrea sa stiu urmatoarele, daca ma puteti ajuta: 1. taxele/costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters98379 ContSters98379 Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)