avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata creanta prin BO in alb
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata creanta prin BO in alb

Am primit 2 buc Bo in alb de la un "client" pt marfa ca si garantie. El i-mi datoreaza din anul trecut din martie cu o suma.Tot l-am sunat ca sa vina ca sa-si achite datoria, fara succes.
I-am depus primul bilet cu suma completata in luna martie, din pacate fara niciun efect.Acum cateva zile i-am depus si al 2-lea, efect zero Lei. Teparul necajit m-a sunat ca am facut o ilegalitate, pt ca,pt aceasi suma am bagat spre decontare 2 BO.
Care este parerea Dvs.?
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 11:15, 28 Mai 2010
nu aveti nici o problema cu cele 2 BO si nici nu a ti comis vreo ilegalitate. partenerul dv. de afaceri a intrat in CIP. in acest caz trebuie sa va recuperati datoria pe calea unei actiuni in instanta.
in principiu , primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa investiti cu formula executorie cele doua BO. Respectiv faceti o cerere de investire catre judecatoria din raza unde are debitorul sediul( se poate trimite prin posta si cere judecarea in lipsa) impreuna cu BO in original, si copii dupa refuzul de la banca si borderou. Pentru aceasta actiune trebuie sa achitati o taxa judiciara de timbru de 6 lei si un trimbru judiciar de 0.30 lei. In maxim o luna veti primi un termen (poate mai mult ca va veni vacanta ) si apoi cu BO investit va prezentati la un executor si executati daca aveti ce!!!!
Multa bafta!
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Lavinia Marian, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : - sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi ... (vezi toată discuția)
Soc in insolventa ENGFULL ENGFULL avem depuse spre executare la executor judecatoresc 2 BO de la o soc comerciala din datele obtinute de la executor s-au infiintat popriri la 2 banci , dar ... (vezi toată discuția)
Comercial-penal tuborgulet tuborgulet Buna ziua tuturor. Am eliberat un BO cu scadenta la data x Inainte cu doua zile am cerut prin telefon sa nu il introduca la scadenta promitand in schimb ... (vezi toată discuția)