avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara din casa

buna ziua,
in urma cu 6 ani tatal meu a decedat, a urmat apoi succesiunea la care am luat parte impreuna cu mama si fratele meu pentru un ap.(in Bucuresti) cu trei camere , casa la curte si teren agricol(in jud. Braila). de 2 ani am fost alungata din ap. de mama mea ( mentionez ca fratele nu locuieste acolo, ea fiind singura in ap.) pe motiv ca eu nu am niciun drept acolo . as vrea sa stiu ce pot face in aceasta situatie. pot solicita la primarie o casa cu chirie sociala? ( sunt casatorita , am un copil de 7 luni cu care trebuie sa vin de 3 ori pe saptamana la gimnastica medicala in Bucuresti, acum locuim provizoriu la 35 km de Bucuresti). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:27, 28 Mai 2010
daca a ti dezbatut succesiunea solicitati iesirea din indiviziune si rezolvati problema.
Nu trebuia sa parasiti imobilul fara o hotarare jud. def. si irevoc. de evacuare.
Puteti sa cereti si locuinta sociala, dar lista de asteptare e lunga.
Si cum nu aveati drept la apartament, ati acceptat succesiunea, nu?
buna ziua .
atat dvs, fratele dvs si mama dvs. sunteti succesori legali ai tatalui dvs.
in momentul cand ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs. defunct , dvs. ati renuntat la succesiune ??
sau ati acceptat-o in mod expres la notar ??
reveniti cu mai multe detalii . daca nu ati renuntat la succesiune, aveti dreptul la o cota parte din imobil. prin urmare mama dvs. nu va poate da afara din acel apartament ce a facut obiectul succesiunii .
aveti dreptul sa va intoarceti in locuinta respectiva si sa locuiti intr-o camera .
intrucat exista neintelegere intre dvs. si mama dvs. , puteti solicita prin instanta iesirea din indiviziune.
nu am renuntat la succesiune, am acceptat-o. mama spune ca ea are cea mai mare cota si ca am foarte putin din acel ap. (nici macar o camera) ap. are 3 cam.
Referitor la iesirea din indiviziune as dori mai multe detalii.... daca as cere asta in instanta taxele ar fi in functie de val. ap.? exista o medie a costurilor? multumesc
daca solicit locuinta sociala ar fi un impediment faptul ca figurez cu aceasta mostenire de care nici macar nu beneficiez? in cazul meu se considera ca as avea spatiu locativ? multumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune după deces tata maryluk maryluk Bună seara... după trei ani de la decesul tatălui meu a început succesiunea.... suntem trei frați și mama.. cei doi frați și mama locuiesc în casa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Dreptul succesoral adison adison Dupa decesul tatalui meu, si impartirea masei succesorale intre mama si 2 copii, mi-a revenit o cota parte de 3/8 dintr-un ap cu 4 camere. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)