avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după deces tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după deces tata

Bună seara... după trei ani de la decesul tatălui meu a început succesiunea.... suntem trei frați și mama.. cei doi frați și mama locuiesc în casa părintească care nu e chiar micuța e o casa cu etaj... eu sunt plecat de 14 ani sunt căsătorit am doi copiiși stau într-un apartament cu doua camere... Întrebarea mea este:după terminarea succesiunii eu rămân doar cu actul ca am și eu drept acolo sau le pot cere partea mea în bani??? ... sau pământ? nu ma încălzește cu nimic ca am dreptul acolo dar eu locuiesc cu familia mea în alta parte...
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:53, 13 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
La dezbaterea succesiunii puteti sa solicitati iesirea din indiviziune daca va intelegeti ca oamenii.
Daca nu va intelegeti atunci, dupa dezbaterea succesiunii, puteti solicita in instanta iesirea din indiviziune.
La iesire puteti sa solicitati fie un lot cu bunuri materiale (teren intravilan si/sau extravila, o parte din casa , etc) sau o sulta reprezentand contravaloarea partii ce va revine.
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
La dezbaterea succesiunii puteti sa solicitati iesirea din indiviziune daca va intelegeti ca oamenii.
Daca nu va intelegeti atunci, dupa dezbaterea succesiunii, puteti solicita in instanta iesirea din indiviziune.
La iesire puteti sa solicitati fie un lot cu bunuri materiale (teren intravilan si/sau extravila, o parte din casa , etc) sau o sulta reprezentand contravaloarea partii ce va revine.

Formulati actiune in instanta ptr.iesire din indiviziune si succesori care raman in casa trebuie sa va despagubeasca in bani cu o suma numita sulta, care reprezinta cota dvs.parte ce va revine din mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara din casa eles eles buna ziua, in urma cu 6 ani tatal meu a decedat, a urmat apoi succesiunea la care am luat parte impreuna cu mama si fratele meu pentru un ap.(in Bucuresti) cu ... (vezi toată discuția)
Mama mea vrea sa ma evacueze din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Tatal meu a decedat anul trecut,sunt singurul copil al parintilor mei,locuiesc cu forme legale impreuna cu sotul,fiica si mama mea in aparatamentul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)