avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general furnizori neplatiti din 2005
Discuție deschisă în Contabilitate în general

furnizori neplatiti din 2005

Buna ziua!
Am si eu 2 intrebari:
1) Am un furnizor neplatit din anul 2005 de care am uitat ambii, in valoare de aproape 15000 Ron. In contul 401 imi apare acea suma neplatita. Ce trebuie sa fac pentru a-mi disparea acea suma din cont?
2) Prescriptia intre 2 PJ este 3 ani de la data emiterii facturii sau de la data scadentei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 14:07, 27 Mai 2010
prescriptia este de 3 ani de la data scadentei facturii , daca furnizorul nu a intreprins nici-un demers de recuperare a sumei de la dvs . daca insa a-ti primit notificari de la acesta , termenul decurge de la data ultimei notificari .

suma se face venit : 401=7588 =>sume prescrise, scutite sau anulate, potrivit legii, reprezentând datorii fată de furnizori, creditori diversi, actionari/asociati (401, 404, 462, 455, 457 si alte conturi în care urmează să se evidentieze sumele respective);

furnizorul va inregistra 6588= 4111 =>sume prescrise, scutite sau anulate, potrivit prevederilor legale în vigoare, reprezentând creante fată de clienti, debitori diversi etc. (411, 461 si alte conturi în care urmează să se evidentieze sumele prescrise sau anulate).
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
vidiva, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizori neplatiti NNorbert NNorbert Buna ziua Cum se contabilizeaza furnizorii neplatiti, de la cei care am facturi mai vechi de trei ani? Multumesc (vezi toată discuția)
Factura neincasata dintr-un contract ce a expirat alexandralazar alexandralazar Am si eu o intrebare.... Am emis o factura pentru prestare de servicii si nu mi-a fost achitata . Intre timp contractul a expirat. Ce trebuie sa fac cu ... (vezi toată discuția)
Tva creditori chirografari RobertoVLAD RobertoVLAD Am o societate intrata in insolventa. Dupa aprobarea planului de reorganizare trebuie inregistrate in contabilitate reducerile de datorie fata de creditorii ... (vezi toată discuția)