avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa vs penal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa vs penal

Buna ziua. Am mai deschis acest subiect pe forum, acum vin cu completari. Speta cu care ma confrunt este urmatoarea: Am fost respins la inscrierea la masa credala a debitorului X pe motiv de tardivitatea introducerii cererii de creanta. Debitorul x se afla in procedura simplificata a insolventei - faliment.
Ma gandisem sa introduc o cerere de chemare in judecata pe cale de ordonanta presedintiala( cum am spus anterior) dar intru sub incindenta art 36. din legea insolventei si este problematica. Problema suna in felul urmator: pe cale de civil mai exista vreo posibilitate de recuperare a acestei datorii? fiindca prin faliment se va ajunge la dizolvarea debitorului si practic cu suma noastra ( care e posibil sa nu mai fie in patrimoniul firmei ) ce se intampla? Care ar fi posibilitatea de recuperare?
Am ajuns la concluzia formularii uneri actiuni pe cale de drept penal ( ca ultima solutie), fiindca conform art 19. alin 2 C.p.c. prevede ca penalul tine pe loc civilul pana la solutionarea definitiva a cauzei penale. As dori niste recomandari intru formularea actiunii si incadrarea ei in lege. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 15:00, 27 Mai 2010
Buna ziua.
Si pentru ce anume fapta va ganditi sa introduceti plangere si impotriva cui?
Trebuie sa aveti dovezi clare .Trebuie sa va ganditi bine,altfel riscati un denunt calomnios .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa vs penal Stylleru Stylleru Buna ziua. Am mai deschis acest subiect pe forum, acum vin cu completari. Speta cu care ma confrunt este urmatoarea: Am fost respins la inscrierea la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala vs insolventa Stylleru Stylleru Buna ziua. Speta cu care ma confrunt este urmatoarea: Am fost respins la inscrierea la masa credala a debitorului X pe motiv de tardivitatea ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale castigate in instanta aqtnv aqtnv In urma unei hotarari judecatoresti am castigat drepturile salariale restante in instanta, ramanand in continuare angajat al organizatiei (regie autonoma). La ... (vezi toată discuția)