avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere SRL

Buna ziua,
Doresc sa stiu care sunt etapele inchiderii unui SRL.
Angajatii(6 la numar) vor fi mutati pe alta firma, dar nu stiu nici aici procedurile. Ce formalitati/documente trebuie sa fac/intocmesc?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:04, 27 Mai 2010
(art. 235 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare):
Etapa I
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Hotărârea asociaţilor/decizia asociatului unic de efectuare concomitentă a dizolvării şi lichidării societăţii prin acordul unanim al asociaţilor de împărţire a activelor rămase, după plata creditorilor, între asociaţi;
3. Dacă este cazul:
- avizele prealabile prevăzute de legile speciale (original);
- împuternicire specială sau avocaţială pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original).
4. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa judiciară de timbru, în original;
- timbre judiciare;
- taxa de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
Etapa a-II-a
1. Cerere de radiere (original);
2. Certificatul de înregistrare şi anexa/anexele la acesta (originale);
3. Situaţia financiară de lichidare;
4. Hotărârea de repartizare a activelor (copie);
5. Certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat şi la contribuţiile sociale (original);
6. Dacă este cazul, împuternicire specială sau avocaţială pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original);
7. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa judiciară de timbru, în original;
- timbre judiciare;
- taxa de registru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare societate comerciala cu raspundere limitata geobarus geobarus Sunt asociat unic al unei societati comercuale cu raspundere limitata, obiectul de activitate fiind in domeniul comertului. Datorita crizei economice ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl simona2306 simona2306 ce acte imi trebuiesc pt dizolvarea simultana a unui srl cu asociat unic avand activitate dar neavand datorii la stat si de unde procur toate actele in parte. ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara! mariuspavell mariuspavell As dori si eu sa stiu ce implica aceasta operatiune de lichidare voluntara a unei firme si cat ar costa aceasta. (vezi toată discuția)