Buna ziua,
Doresc sa stiu care sunt etapele inchiderii unui SRL.
Angajatii(6 la numar) vor fi mutati pe alta firma, dar nu stiu nici aici procedurile. Ce formalitati/documente trebuie sa fac/intocmesc?
(art. 235 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare):
Etapa I
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Hotărârea asociaţilor/decizia asociatului unic de efectuare concomitentă a dizolvării şi lichidării societăţii prin acordul unanim al asociaţilor de împărţire a activelor rămase, după plata creditorilor, între asociaţi;
3. Dacă este cazul:
- avizele prealabile prevăzute de legile speciale (original);
- împuternicire specială sau avocaţială pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original).
4. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa judiciară de timbru, în original;
- timbre judiciare;
- taxa de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
Etapa a-II-a
1. Cerere de radiere (original);
2. Certificatul de înregistrare şi anexa/anexele la acesta (originale);
3. Situaţia financiară de lichidare;
4. Hotărârea de repartizare a activelor (copie);
5. Certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat şi la contribuţiile sociale (original);
6. Dacă este cazul, împuternicire specială sau avocaţială pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original);
7. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa judiciară de timbru, în original;
- timbre judiciare;
- taxa de registru.
Dizolvare srl
simona2306
ce acte imi trebuiesc pt dizolvarea simultana a unui srl cu asociat unic avand activitate dar neavand datorii la stat si de unde procur toate actele in parte. ... (vezi toată discuția)