avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dobanzi si penalizari mult mai mari decat creditul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dobanzi si penalizari mult mai mari decat creditul initial

buna ziua!un prieten prieten al meu a facut un card de crdit la [EDITAT] in valoare de aproximativ 1000 de lei in anul 2004.a platit oarecum lunar,a mai avut si mici intirzieri la plata dar a platit...Daca anul trcut avea in total cu dobanzi,penalizari,comisioane si mai stiu eu ce au pus acolo suma de 2000si ceva de lei accum are 4.712.13 ron.In 6 ani de zile a achitat creditul initial de aproape 5 ori.acum este amenintat in fel si chip ca trebuie sa achite suma totala in cel mai scurt timp.in plus la tot ce datoreaza,ca plateste sau nu la timp ratele i se percepe un comision de 45 ron lunar.va intreb eu pe dv si va rog sa ma lamuriti daca puteti,este normal asa ceva???avand in vedere ca trecem prin criza prietenul meu nu lucreaza avem si un copil mic,di ce sa mai traim daca unele banci te atrag la inceput cu fel de fel de oferte si apoi ia piele de pe om...Exista vreo cale de a ataca in istanta acest lucru si ce sanse are sa fie absolvit de datorie?Va multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:27, 28 Mai 2010
Buna ziua !
Raspunsul la intrebarea dvs. vi-l puteti oferi si singura in sensul ca daca acele dobanzi si penalitati s-au calculat conform contractului incheiat intre prietenul dvs. si institutia de credit nu aveti nicio varianta decat sa achitati datoria restanta ( si cred ca aceasta este cruda realitate ) dacanu se respecta prevederile contractului incheiat puteti actiona in instanta .
Buna dimineata @aditza38

interventie moderator

Va rog sa stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii implicate in discutie.Va amintesc faptul ca in acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica.
Va multumesc frumos pentru intelegere.

P.S.Dragut statusul dvs.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descoperire de card; dupa 2 luni am fost data in somaj, neplata 2 ani. vreau sa rambursez suma croco_madness croco_madness Buna seara , Va deranjez cu o problema mai veche de a mea. In urma cu 3 ani in timp de lucram la fostul meu angajator de la care ulterior am fost ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru redresare financiara SEFORA SEFORA va rog sa imi spuneti ce solutii pot avea pentru redresarea financiara a societatii , tinand cont de faptul ca am datorii catre finante si un credit la banca ... (vezi toată discuția)