avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rugaminte lamurire executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Rugaminte lamurire executare silita

Eu si cu fosta sotie de care am terminat recent divortul, am contactat (in timpul casatoriei) un credit de 50.000 ron de la banca.
Titular de contract sunt eu iar fosta sotie este codebitor cu aceleasi drepturi si datorii fata de banca indiferent daca suntem sau nu mai suntem casatoriti
Fosta sotie a refuzat sa mai participe la la plata ratelor de 1001,00 ron lunar iar eu avind un salariu foarte mic - 900,00 ron, nu am posibilitatea sa achit rata lunara - fapt ce v-a duce la executare silita
Pina in prezent am primit numai somatii de plata dar in curind v-om fi executati silit
Precizez ca si sotia este salariata si are un venit lunar de peste 2.400,00 net/ lunar
Ambii detinem locuinte prop. personala -eu detin o garsoniera iar dinsa un apartament cu 3 camere
Eu am donat garsoniera mea avind invederata renta viagera
Mentionez faptul ca nici unul dintre noi nu a girat cu locuinta
INTREBARE !
In cazul ca Banca- creditorul nu doreste sa ne execute prin poprire, poate sa-mi anuleze mine contractul de donatie si sa ma execute cu fosta locuinta ??
Precizez ca valoarea garsonierei mele nu acopera intreg creditul
Dar ei(i-a nu a instrainat locuinta), avind in vedere ca locuinta sa are valoare mai mare decit creditul ??
Ce v-a urma incontinuare??
Va multumesc tare mult ptr raspuns si ptr ajutor


Cel mai recent răspuns: tiby1 , utilizator 13:18, 25 Februarie 2015
Daca nu achitati ratele conform scadentelor se va declara scadenta anticipata a intregului crdit, ceea ce inseamna ca banca va pretinde plata intregii sume la care se adauga dobanza penalizatoare, comisioane si alte cheltuieli conform contractului.

Se va trece apoi la executarea silita atat a dvs cat si a sotiei fie prin poprire, fie prin executare imobiliara. Modalitatea de recuperare a debitului este optiunea creditorului.

Avand in vedere bunurile pe care le detineti, parerea mea este sa incercati sa achitati acest credit pt ca riscati sa ramaneti fara ele.

Si da, actul dvs poate fi anulat daca se dovedeste ca e facut in frauda creditorilor.
Multumesc ptr rasuns DAR, eu am donat locuinta intrucit am acumulat foarte multe datorii la diverse persoane si neavind alte surse de trai - pessoana respectiva , fiind un prieten din copilarie,m-a intretinut si s-a angajat sa ma intretina si incontinuare
Dar banca are si posibilitatea sa se indrepte asupra locuintiei ei -de ce a mea si nu a ei -??? cind locuinta ei este lipsita de sarcini si acopera tot debitul tind cont ca ambii suntem codebitori ?! Locuinta mea acopera numai jumatate din debit fata de banca
-Cine poate cere anularea contractului de donatie ?
De precizat ca fosta sotie refuza categoric sa participe cu cota parte la achitarea debitului
Va multtumesc ptr completarea raspunsului suntei o pers f.ajutatoare si culta
În completare, trebuie să știți că, în eventualitatea în care vor executa imobilul fostei soții, doamna are posibilitatea să vă dea în judecată pentru partea dvs. din credit, pentru jumătate din creanța băncii.
Contractul de donație nu va fi anulat. El va fi declarat inopozabil creditorilor, care vor putea executa imobilul ca și cum nu ar fi fost donat.
Multumesc ptr raspuns
- DAR, NU INTELEG specificatia ultimei fraze=>

,,Contractul de donație nu va fi anulat. El va fi declarat inopozabil creditorilor, care vor putea executa imobilul ca și cum nu ar fi fost donat."

- ce legalitate ar avea creditorul sa-mi execute un bun donat - in cazul de fata garsoniera ???
Precizez faptul ca, actul de donatie a fost incheiat inainte ca noi sa avem probleme cu banca -adica ,in momentul incheierii actului de donatie ,NU aveam nici o restanta la plata ratelor catre banca si gindesc ca Nu se poate invedera ca am facut o ,,donatie" in frauda creditorilor
Donatia a fost ca acea persoana (donatarul)sa ma ajute ca la acel moment sa-mi achit datoriile catre alti creditori si sa-mi asigure cele necesare intretinerii in viitor avind in vedere ca am o virsta de 60 ani, (doua interventii chirurgicale, si o sanatate subreda) si nu mai am pe nimeni sa ma ajute.
Noi, debitorii,fiind amindoi salariati, banca are de unde se indestula
In concluzie !
1) cu ce dovedeste banca sau fosta sotie ca eu am donat locuinta numai in scopul sa fraudez creditorul -in cazul da fata banca ????
2) cu bunurile personale pot face ce doresc atit timp cit nu sunt gajate sau supuse altor restrictii
3) si apoi,Fie vorba intre noi) ca de prost sa fii sa-i prezinti ,,pe tava bancii locuinta ta cind tu ai si sotia codebitor si a mai divortat si de tine
VA MULTUMESC PTR COMPLETAREA RASPUNSULUI
Cu stima si deosebit respect fata de toti care imi raspund
Important este că aveați un debit față de Bancă la momentul donației, nu contează că nu aveați rate scadente.

Cum adică ce legalitate? Este dreptul creditorului să îți recupereze creanța, prin orice mijloace.


Fiind un contract gratuit, nu trebuie dovedită culpa ci donatarului pentru admiterea acțiunii pauliene și implicit inopozabilitatea donației.

Sigur, faceți orice doriți dvs. cu bunurile dvs. , cu condiția să nu încălcați drepturile altor persoane, cum ar fi gajul general al creditorilor chirografari.

Înțeleg că strategia asta o pregătiți ca și o răzbunare față de fosta soție. Este și răzbunarea o armă, e drept, acum depinde cum țineți arma, să nu vă loviți singur.

Alte discuții în legătură

Executare silita iulian56 iulian56 Buna ziua ! Ma numesc I.Dobrescu si sunt din Pitesti Problema: Am fost casatorit si recent s-a incheiat divortul In timpul casatoriei am luat un imprumut ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara rares05 rares05 anul trecut s-a pronuntat divortul intre mine si sotia mea, prin care s-a stabilit plata unei pensii alimentare 1/4 din venitul meu, dar din momentul in care ... (vezi toată discuția)
Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)