avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras c.f.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras c.f.

buna ziua,va rog daca poate cineva sa explice in ce categorie de acte se poate incadra un extras cf.emis in 1992 de notariatul de stat,are stampila notariatului de stat nu are mentionat termen de valabilitate.In decretul 377/1960 la articolul 4 scrie ca notariatele de stat [deci notariatele,nu notarul]indeplinesc umatoarele acte notariale;si la litera M"efectuarea lucrarilor legale de publicitate imobiliara si a celor legate de cartile funciare"in acest caz este sau nu act notarial si daca nu,de ce si ce fel de act este?si daca da cum agumentati?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:36, 29 Mai 2010
Extrasul cf in anul 1992 era emis de catre judecatorie, la cererea notarului. Daca notarul a pus stampila a fost doar pentru conformitate. Eu cred ca este un act ce apartine judecatoriei pentru ca ea este organul emitent la acea data (acum exista OCPI).
Cu stima,
av.Mihaela Hornea
saut mana,multumesc mult,problema este ca si pe antet apare notariatul de stat,judecatoria nu
Puteti merge la OCPI din judetul dvs. si sa solicitati (cel mai bine scris) sa va comunice daca in perioada...(si aici scrieti data de pe extras) notariatul de stat a solicitat un extras de carte funciara in dosarul nr....privind pe... (sau dati numele partilor din dosar).Atasati eventual si o copie a extrasului.
Toate dosarele de publicitate imobiliara si carte funciara ce erau tinute odata de catre judecatorie au fost predate acestui organ-Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara cred ca prin 2001-2002.
Merita incercat.
ANCPI - OCPI-urile au inceput sa functioneze incepand cu ianuarie 2005, iar termenul de pastrare a extraselor eliberate este de 3 ani.
In rest, subscriu la parerea d-nei Hornea Alina.
un "extras cf" este exact ce scrie in titlu ca este#-o un EXTRAS dintr-un ACT , actul este "Cartea Funciara nr...." in acest act se noteaza operatiunile de publicitate imobiliara, etc. conform lg....
acest extras din actul "Cartea Funciara nr." arata doar ca in momentul x la data emiterii lui in CF era situatia inscrisa.
cuvantul "extras" nu apare nici macar in decretul 115 din 1938 ;)
- dovada inscrierii este un act : acela se cheama "Incheiere"!
in concluzzie "extras cf" nu e un "act notarial" ci un "inscris" emis in timp de diverse institutii care administrau "Cartea Funciara"!
operatiunile de publicitate imobiliara se faceau/fac pe baza "Carti Funciare" nu a "extraselor"

Alte discuții în legătură

Nume gresit in extras c.f. goroon goroon ...buna ziua * In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de ... (vezi toată discuția)
Extras cf de informare sau extras cf in extenso ContSters347943 ContSters347943 Ma intereseaza sa aflu toti posesorii unui teren, incepand cu cel mai vechi, ce am nevoie pentru asta? este suficient sa fac o cerere pentru un extra cf de ... (vezi toată discuția)
Conversia cf din format hartie in format electronic dariad dariad Ma intereseaza cand a inceput practic aceasta conversie. Ma confrunt cu o mare problema: In 1992 am obtinut mai multe extrase CF de la fostul Notariat de ... (vezi toată discuția)