avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Conversia CF din format hartie in format electronic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Conversia CF din format hartie in format electronic

Ma intereseaza cand a inceput practic aceasta conversie.

Ma confrunt cu o mare problema: In 1992 am obtinut mai multe extrase CF de la fostul Notariat de stat, necesare cu ocazia aplicarii legii fondului funciar. Recent, am solicitat copii integrale dupa doua dintre aceste CF-uri si acestea au disparut total ("lipsa in inventarul preluat de la Justitie"!!!). Nu au apucat nici sa fie convertite electronic!!! Deci au disparut inainte... Am solicitat acum vreo luna o explicatie de la OCPI, dar nu am primit niciun raspuns.
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 19:08, 8 Octombrie 2013
Am primit raspunsul de la OCPI. Preluarea din 2005 de la Ministerul Justitiei a fost facuta cu mentiunea ca sunt CF-uri lipsa!!! Iar dosarele/mapele existente sunt din perioada 1070-2013 si doar partial din anii 1960!!! Dar restul unde sunt, au disparut pur si simplu??? Mi se mai comunica posibilitatea reconstituirii CF pe baza inscrisurilor si documentelor existente privitoare la imobilele in cauza si situatia dreptului de proprietate!!! Existente unde??? ca eu nu le am. Culmea e ca nici la primarie nu mai exista evidente din anii de dupa reforma agrara din 1945!!! CF-urile care ma intereseaza sunt foarte vechi (1946-1961 ultimele inscrieri).

Dar atunci ce inseamna ??? ceea ce scrie in LEGEA nr.7 din 13 martie 1996 cadastrului şi a publicităţii imobiliare - cea initiala din 1996!!!:

"Oficiul judeţean de cadastru, geodezie şi cartografie şi birourile de carte funciară de pe lângă judecătorii realizează, păstrează şi asigură conservarea copiilor de siguranţă de pe documentele de cadastru, geodezie, cartografie şi publicitate imobiliară, inclusiv de pe microfilme sau alte suporturi"

Unde se gasesc aceste copiii, in care alte arhive??? Si inainte de 1996 se faceau copii de genul asta?

Stiu ca pot cere acte de la Arhivele Nationale, am si facut-o, dar a trecut o luna jumate si inca nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - ce contine si unde obtin planul cadastral? miky_30 miky_30 Buna seara !Va rog sa-mi spuneti si mie de unde se obtine planul cadastral - terenuri , si ce ar contine acest document? Va multumesc anticipat . (vezi toată discuția)
Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)
Regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTITIEI Ordin nr. 1882/C din 12 septembrie 2011 AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA Ordin nr. 1.044.364 din 19 septembrie 2011 ... (vezi toată discuția)