avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru - ce contine si unde obtin planul cadastral?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru - ce contine si unde obtin planul cadastral?

Buna seara !Va rog sa-mi spuneti si mie de unde se obtine planul cadastral - terenuri , si ce ar contine acest document? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:31, 8 Ianuarie 2012
In temeiul art 40 din Legea nr 7/1996 republicata,
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuesc registrul cadastral de publicitate imobilara,cu exceptia evidentelor care privesc siguranta nationala

Conform Legii nr. 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare, planurile cadastrale se pastreaza la oficiul judetean de cadastru, geodezie si cartografie.
Registrele si planurile cadastrale vor sta la baza completarii sau, dupa caz, a intocmirii evidentei privind publicitatea imobiliara.
O copie a acestora se pastreaza la biroul de carte funciara.
Planurile si registrele cadastrale se tin la zi, in concordanta cu situatia de pe teren, in baza cererilor si comunicarilor facute potrivit legii, precum si prin intretinerea lucrarilor de cadastru, cu o periodicitate de cel mult 6 ani, cand se va parcurge in mod obligatoriu intregul teritoriu administrativ si se va confrunta continutul planurilor si al registrelor cadastrale cu situatia reala din teren si se vor inregistra toate elementele modificatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conversia cf din format hartie in format electronic dariad dariad Ma intereseaza cand a inceput practic aceasta conversie. Ma confrunt cu o mare problema: In 1992 am obtinut mai multe extrase CF de la fostul Notariat de ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)